"Çerkezköy'ü eğitim kenti yapacağız"

Çerkezköy Tepe Ortaokulu'nda Scrabble (İngilizce Kelime Oyunu) Turnuvası'nda dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.

Çerkezköy 15.04.2015 19:28:00 0

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Saat 11.00’da düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Şube Müdürü Abdullah Nair, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Vekili Necmi Akman, Tepe Ortaokulu Müdürü Yahya Kemal Gebeş, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri ve öğrenciler katıldı.

“DÖRT HAFTADA TAMAMLADIK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Okul Müdürü Yahya Kemal Gebeş “Öğrencilerimizin yabancı dil eğitimine olan ilgi ve motivasyonlarını artırmak, birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak, öğrencilerimizin yabancı dil eğitimi ile ilgili bilgilerini ve birikimlerini paylaşıp geliştirmek; okullar arası iletişim ve etkileşimi sağlamak amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Scrabble turnuvamızı dört haftalık bir süreden sonra sonuçlandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“AMACI GERÇEKLEŞMİŞ OLDU”

Geçtiğimiz yıl sadece ortaokullar arasında düzenledikleri turnuvada bu yıl ilkokulları da dahil ettiklerini ifade eden Gebeş “9 ilkokul ve 8 ortaokuldan toplam 64 öğrenci turnuvaya katıldı. Öğrencilerimiz hem bireysel hem de okul bazında yarışarak heyecan içinde geçen karşılaşmalarda büyük emek harcadı. Bu emeklerinin sonunda finale yükselen katılımcılar, okullarının dereceye girmesini sağlarken bireysel olarak da elde ettikleri derecelerle ödül almaya hak kazandılar. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimiz yabancı dil yeteneklerini geliştirerek ve yarışma içersinde birbirleri ile sosyal iletişim olarak yarışmamızın beklenen amacını gerçekleştirmiş oldular” diye konuştu.

ÖDÜLLERİ KAYMAKAM KUBİLAY VERDİ

Scrabble turnuvasında ilkokul kategorisinde birinci olan Fevzipaşa İlkokulu öğrencisi Emirhan Yağmur’a bisiklet, ikinci olan Fevzipaşa İlkokulu öğrencisi Golcü Doğrusoy’a İngilizce Eğitim Seti, üçüncü olan Tepe İlkokulu öğrencisi Sude Souksu’ya İngilizce Digital Sözlük, dördüncü olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Ali Emir Babaoğlu’na  Sarabble oyunu ödülü Kaymakam Metin Kubilay tarafından verildi. Ortaokullar kategorisinde birinci olan Mevlana Ortaokulu öğrencisi Gülden Gültekin’e Tablet Bilgisayar, ikinci olan Tepe Ortaokulu öğrencisi Yiğit Akıncı’ya fotoğraf makinesi, üçüncü olan Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencisi Edanur Köse’ye MP5 Müzik Çalar, dördüncü olan Tepe Ortaokulu öğrencisi Özlem Öci’ye Scrabble oyunu ödülü de Kaymakam Kubilay tarafından verildi.

DERECEYE GİREN OKULLAR DA BELLİ OLDU

Scrabble turnuvasında ilkokul bazında birinci olan Fevzipaşa İlkokulu’na, ikinci olan Tepe İlkokuluna, üçüncü olan Atatürk İlkokuluna, dördüncü olan Kızılpınar Atatürk İlkokuluna, ortaokul bazında birinci olan Tepe Ortaokulu’na, ikinci olan Mevlana Ortaokuluna, üçüncü olan Raif Dinçkök Ortaokuluna, dördüncü olan Kızılpanr 125.Yıl Ortaokuluna kupaları İlçe Milli Eğitim Müdür üHüseyin Erdoğan tarafından verilirken, Scrabble turnuvasına katılan Tepe Ortakolu, Nurullah Narin Ortaokuluna, 75.Yıl Ortaokuluna, Kızılpınar 125.Yıl Ortaokuluna, Raif Dinçkök Ortaokuluna, Mevlana Ortaokuluna, Gülerçin Ortaokuluna ve İmam Hatip Ortaokul öğrencilerine madalyalarını İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair verdi.

“BÜYÜK ÇABA SARFEDİYORUZ”

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Bu turnuvayı düzenleyen, ilçemizde farkındalık yaratan, öğrencilerimizin yetişmesini sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte okullarımızın faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Fiziki şartların iyileştirilmesi, kalitenin artırılması için öğretmenlerimiz ile birlikte büyük çaba sarf ediyoruz” dedi.

“EĞİTİM KENTİ YAPACAĞIZ”

Okulları velilere ve vatandaşlara açmak istediklerini kaydeden Kubilay “Tepe Ortaokulunda veliler ve okul idarecileri arasında iyi bir koordinasyon sağlandığını görüyorum. Eğitimin her alanı ile ilgileniyoruz. Çocuklarımızı yetiştirmekten daha önemli bir işimiz de yok. Bu amaçla eğitimde hedeflediğimiz noktalara varmak için bütün herkes ile güçlerimizi birleştirmeye yoğun gayret göstermeye devam edeceğiz. Çerkezköy’ü eğitim kenti yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10