Kadınlara kanser hastalığı anlatıldı

1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansta, 'kanserde erken teşhis hayat kurtarır' vurgusu yapıldı.

Çerkezköy 21.04.2015 19:21:00 0
Kadınlara kanser hastalığı anlatıldı

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Dün saat 14.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Dr. Hülya Becerir katıldı. 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında ay geneline yayılarak gerçekleştirilen konferansa İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Toplum Sağlığı Merkezi hekimleri ve sağlık personeli ile Çerkezköy Müftülüğü bayan personeli ve Kız Kur’an Kursu öğrencileri katıldı.

ERKEN TEŞHİS ÖLÜMLERİ ENGELLEYEBİLİYOR

Konferansta konuşan Tekirdağ Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Hülya Becerir, kanser ve çeşitleri ile ilgili bilgiler verdi. Dünyada son yıllarda kanser hastalarının sayısının arttığını ifade eden Dr. Hülya Becerir, kanser hastalığındaki artışın yanında tedavisinde de artışın olduğunu belirtti. Gelişmiş ülkelerde kanser hastalığının tedavisinin gelişmemiş olan ülkelerden daha ilerde olduğunu dile getiren Dr. Becerir, sanayi toplumlarında da kanser tedavisinin ileri düzeyde olduğunu belirtti.  “Kanser hastalığı son 30 yıl içerisinde dünya üzerinde iki kat artış gösterdi” diyen Dr. Becerir, erken teşhisin önemine de dikkat çekerek “Erken teşhis nedeniyle kanser hastalığının tedavisi mümkün. Erken teşhis kanser ölümlerini engelleyebiliyor. Kanser hastalığı çok ama ölümler engellenebiliyor” dedi. Kanser hastalığının kadınlarda en çok meme kanseri ve rahim kanseri olarak kendini gösterdiğini erkeklerde ise daha çok akciğer kanseri olarak görüldüğünü ifade eden Dr. Becerir, sağlıklı beslenme ve sigara kullanmamanın kanser oluşumunun önüne geçtiğini söyledi.

Çerkezköy Haber / Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10