Kubilay: Okul öncesi eğitim gerekli ve zorunlu

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay İlçe Merkezi'nde okul öncesi eğitim veren kurumların müdürleri ile "Okul Öncesi Eğitim" toplantısı yaptı.

Çerkezköy 21.04.2015 19:35:00 0
Kubilay: Okul öncesi eğitim gerekli ve zorunlu

“OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖNEMLİDİR”

Dün saat 14.00’de Hacı Fahri Zümbül Anaokulu’nda düzenlenen toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Şube Müdürleri Abdullah Nair, İrfan Danışmaz ile anaokulu ve okul müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Eğitimin sağlam bir temele dayanması için okul öncesi eğitimin gerekli olduğuna inanıyoruz. Okul öncesinde verilen eğitim çocuğumuzun gelişimi bakımından hayatına olumlu yönde etki ediyor. Yapılan bilimsel araştırmalara göre 3 yaşına kadar bir çocuğun beyni bir yetişkinden 2.5 kat daha fazla çalışıyor. Çocuklar büyüdüğü zaman dış dünya ile daha iyi iletişim kurabiliyorlar” dedi.

“GEREKLİ VE ZORUNLU”

Okul öncesi eğitimin çocukları geleceğe hazırladığını ifade eden Kubilay “Zeka gelişiminin yüzde 70’i 7 yaşa kadar tamamlanıyor. Bu yüzden okul öncesi eğitim bizim için son derece önemli. Bir takım okul öncesi eğitim kurumlarında çocuklarımız bilgi ve beceriler kazanıyorlar. Zihinsel ve bedensel gelişimlerini daha fazla sağlıyorlar. Okul öncesi eğitim gerekli ve zorunludur” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ YÜZDE 100’E ULAŞMAK”

İlçede 4 tane müstakil anaokulu, bünyesinde anasınıfı bulunan 18 okul ve Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama sınıfı dahil olmak üzere 91 şubede 1766 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü kaydeden Kubilay “3 özel müstakil anaokulu, 3 kreş ve gündüz bakım evinde 18 şubede 248 okul öncesi öğrencisi eğitim öğretim görüyor. Resmi ve Özel Okul Öncesi öğrenci sayısı 2 bin 14’tür. 6 yaş grubunun okullaşma oranı yüzde 71.84 olurken, 4-5-6 yaş grubu okula devam eden öğrenci oranı ise yüzde 88,66 oldu. Hedefimiz yüzde 100’e ulaşmak” dedi.

“BAŞLAMA NOKTASI BURASIDIR”

Kubilay “Türkiye’de okullaşma yaşı 35 olmasına rağmen gelecekte eğitim kenti olmasını istediğimiz Çerkezköy’de bu rakamları tutturmak istiyoruz. Eğer biz ileride Çerkezköy’ün Türkiye’de eğitimde marka olmasını istiyorsak bunun en başlıca temeli okul öncesidir. Biz bu oranları yükselteceğiz. Bu görev hepimizin. İlçemizde bu çağda olup da okula gitmeyen öğrenci olmasın istiyoruz. Her anne ve baba çocuğunun daha iyi eğitim almasını ister. Biz de eğitimin iyi olmasını istiyorsak başlama noktası olması gerekiyor. Biz de bu işin temelinden başlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10