"Okullarımızın ışığı ne kadar yanarsa o kadar mutlu oluyoruz"

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, önceki akşam saat 19.30'da Halk Eğitimi Merkezi ve İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi işbirliğinde açılan Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu'nu ziyaret etti. Ziyarett

Çerkezköy 22.04.2015 18:12:00 0

25 KURSİYER KATILIYOR

20 Nisan’da başlayan Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu’nun 2 Temmuz’da sona ereceğini kaydeden Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman “Dersler hafta için her akşam 17.00-22.40 saatleri arasında yapılıyor. 25 kursiyerin katıldığı kursu muhasebeciler Rüstem Tuna, Aydın Şanlı ile Nurcan Karaca veriyor. Kursta ticari defterler ve belgeler, fatura ve fatura yerine geçen belgeleri düzenlemek, işletme defteri düzenlemek, Türk Ticaret Kanunu’nda yer alan belgeleri düzenlemek, bilanço düzenlemek, büyük defter ve mizan düzenlemek, varlık hesaplarını kaydetmek, kaynak hesaplarını kaydetmek, paket programı kurmak ve ayarlarını yapmak, program yüklemek, cari hesap işlemleri yapmak, cari hesap, çek-senet takibi yapmak ile ön muhasebe işlemleri modülleri işleniyor” dedi.

“HEDEFİMİZİ BÜYÜTTÜK”

Çerkezköy’de eğitime destek verdiklerini kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da “Okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar her kademedeki eğitim programlarıyla ilgileniyoruz. Geçtiğimiz günlerde okul öncesi eğitimle ilgili bir çalışma başlattık. Hedefimiz okul öncesinde eğitimde yüzde 100’e ulaşmak. Eğitimin her aşamasını önemsiyoruz. Geçtiğimiz yıl başlattığımız Halk Eğitim kampanyasında her gün sayıyı artırıyoruz. Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışmada yaklaşık 8 bin kişiye ulaştık, 375 kurs açtık. Bu rakam son 12-13 yılın rekoru anlamına geliyor. Bu yıl hedefimizi de büyüttük” dedi.

“KÜTÜPHANE DE TAŞINACAK”

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun boşalttığı binada bir süre önce başlatılan tadilat işlemlerinin tamamlandığını ifade eden Kaymakam Kubilay “Bina Halk Eğitimi Merkezi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Kütüphane olarak değerlendirilecek. Rehberlik Araştırma Merkezi yeni binasında faaliyete başladı. Halk Eğitimi Merkezimizin bazı kursları da yeni binada faaliyet gösteriyor. Halk Kütüphanemiz de yeni binaya taşınacak” dedi.

HALK EĞİTİM KAMPANYASINA DAVET ETTİ

Göreve geldiği günden bu yana Halk Eğitim bünyesinde birçok kurs açtıklarını kaydeden Kubilay “Halk Eğitimi Merkezi’nin herkese uygun bir kurs bulunuyor. Halk Eğitimi Merkezi organizasyonunda düzenlenen kursların bir yandan istihdama katkı sağlarken bir yandan da sosyal ve kültürel yaşama olumlu katkısı var. Tüm vatandaşlarımızı halk eğitim kampanyasına davet ediyoruz. Sizlerin geleceği bizler için önemli. Okullarımız da kurslarımızı gerçekleştiriyoruz. Okullarımızın ne kadar ışığı yanarsa bizler de o kadar mutlu oluyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10