Çerkezköy'de okuma yazma seferberliği başlatıldı

Çerkezköy Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı "Okuma Yazma Seferberliği" toplantısı yapıldı.

Çerkezköy 22.04.2015 18:24:00 0
Çerkezköy

KURUM YETKİLİLERİ KATILDI

Saat 11.00’de Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Şube Müdürleri İrfan Danışmaz ve Abdullah Nair, Çerkezköy  SGK Müdürü İshak Marangoz, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Adem Pusaoğlu, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Altay, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, muhtarlar, okul müdürleri ile kurumların yetkilileri katıldı.

“YÜZDE YÜZE ÇIKARACAĞIZ”

Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “İlçemizde 2013 yılı güncellenmiş TÜİK verilerine göre 1814 kişinin okuma yazma bilmediği tespit edildi. 2014 yılı ve 2015 Nisan ayı itibari ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde 59 okuma-yazma kursu açıldı. Bu kurslarda 440 kursiyere okuma ve yazma öğretilip sertifikaları verildi. 2013 sonu TÜİK verilerine göre okuma yazma bilmeyen bin 814 kişiden 440’ına okuma yazma öğretildiği düşünüldüğünde bin 374 kişinin okuma yazma bilmediği görülüyor. Yapacağımız çalışmalarla birlikte okuma ve yazma bilmeyen herkese ulaşarak bu oranı yüzde 100'e yükselteceğiz” dedi.

ALINACAK TEDBİRLER KONUŞULDU

Alınacak olan tedbirler hakkında da konuşan Kubilay “Okul müdürlerimizle ve muhtarlarla yapılacak çalışma sonucunda bölgelerinde okuma yazma bilmeyenler araştırılıp, okuma yazma kursları açılacak. İlçe Müftülüğü ile işbirliğine gidilip, kuran kurs hocaları ile alan taraması yapılacak. Okuma yazma bilmeyenler tespit edilip, okuma yazma kurslarının Kuran kurslarında yapılması yolu izlenilecek. Bölgemizdeki fabrikalarla işbirliği yapılarak çalışanlarından okuma yazma bilmeyenler belirlenecek, gerekirse fabrikalarda okuma yazma kursu açılması yoluna gidilecek” dedi.

“HER ŞEYİN BAŞI OKURYAZARLIKTAN GEÇİYOR”

Kubilay “Tespitlerimizin sonucunda bir kişi dahi olsa kurs açılacak ve okuma yazma öğretilecek. Bu durumdan kurumlar olarak hepimiz sorumluyuz. Her şeyin başı okuryazarlıktan geçiyor. Önce kendi yakınlarımızdan başlayarak bu çalışmayı hep beraber sahiplenmemiz gerekiyor. Bizler Çerkezköy’ün sanayide olduğu gibi eğitim ile de anılmasını istiyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10