Köprülü: Gayemiz mutlu bir Çerkezköy, mutlu bir Türkiye

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü önceki akşam Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk ve partililerle birlikte Çerkezköy Haber Gazetesi'ni ziyaret etti.

Çerkezköy 24.04.2015 19:47:00 0
Köprülü: Gayemiz mutlu bir Çerkezköy, mutlu bir Türkiye

GAYEMİZ ORTAK

Gazeteci Şaban Kardeş ile görüşen Köprülü, siyasete ilişkin önemli açıklamalar yaptı.  Bir sürecin sona ereceğini ve başka bir sürecin başlayacağını ifade eden Köprülü “24. Dönemde milletvekili olarak mecliste görev yapmanın onurunu yaşadık. Sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalıştık” dedi. topluma faydalı olmak için hizmet etmek istediklerini dile getiren Köprülü “Mutlu bir Çerkezköy, mutlu bir Tekirdağ, mutlu bir Türkiye yaratmaya çalışıyoruz. Gayemiz ortak. Basın yayın mesleği de bir kamu hizmeti” dedi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VE EKONOMİK ÖZGÜRLÜK LAZIM

Basının kamu hizmetini yerine getirirken elinin rahat olması gerektiğini söyleyen Emre Köprülü “Bunun için 2 şeyin olması lazım: Basın özgürlüğü ve ekonomik özgürlük. Basın özgürlüğü ve ekonomik özgürlük bir araya geliyorsa demokrasi yaşanabilir bir seviyeye ulaşmış diyebiliriz” şeklinde konuştu. Türkiye’nin son 12 yılda basın özgürlüğü konusunda geri gittiğini ifade eden Köprülü “Basın özgürlüğü noktasında iktidarlar basını baskı altına almak isterler. Bunun da koşulu gazetelerdir, basın yayındır. Türkiye olarak iyi bir sınav vermedik” dedi.

BASININ HÜR OLMASI LAZIM

Basın anlamında son yıllarda önemli gelişmelerin de olduğunu ifade eden Gazeteci Şaban Kardeş de “Ama diğer taraftan da ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız. Basının hür olması önemli. Kurtuluş Savaşı’nda basın ne kadar önemliyse günümüzde de basın o kadar önemli. Cumhuriyet tarihinde birinci meclis ne kadar önemliyse 25. Meclis de o kadar önemli” dedi.

YEREL BASIN KALEDİR

Basının toplum vicdanının sesi olduğunu ifade eden Kardeş “Biz de gücümüzü sizden alıyoruz. Kanun çıkaracak olan sizlersiniz. Yerel basın kaledir” diye konuştu. 24.dönemde mecliste AKP’nin çoğunluğu ile beraber CHP’nin aldığı oyların mecliste temsil edilmesi noktasında sıkıntılar olduğunu ifade eden CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de “Mecliste ikaz görevimiz vardı. Ama oylamaya geçildiğinde ne derseniz deyin AKP’nin tek başına kanun çıkarma yetkisi var. AKP uzlaşmacı bir parti değil. Tüm katmanların düşüncesini alan bir parti de değil. 24. Dönem böyle geçti” dedi.

TEKİRDAĞ MAĞDUR BİR İL

Bu tabloda yüzlerini seçim bölgelerine ve Türkiye’ye döndüklerini dile getiren Köprülü “CHP işçiye, emekli, çiftçiye ve diğer kesimlere dönerek bir politika izledi 24.dönemde. Seçim bölgelerimizin sıkıntılarını dile getirmeye çalıştık. Ben mecliste Tekirdağ kavramını oturtmaya çalıştım” dedi. Tekirdağ’ın büyük bir adaletsizlik yaşadığını ifade eden Köprülü “Tekirdağ üreten fakat bunun karşılığını alamayan bir il. Mağdur bir il. Çok sayıda fabrika olmasına rağmen işsizlik var. Tarım çöküyor. CHP daha 24.dönem içinde yüzünü sokağa döndü. Tespitlerimiz yaptık. Bizim değer yargılarımız var. Bunlar değişmez. Ama bunun yanında toplumun her kesiminin sorunlarını da seçim bildirgemize koyduk” dedi.

İNSANLARIN CEBİNDE PARA YOK

İnsanların cebinde paranın olmadığını ifade eden Emre Köprülü “Bunu takviye etmek zorundasınız. Ekonomiyi doğru yönetmek zorundasınız. CHP ‘emeklilere bayramlarda 1’er maaş ikramiye vereceğiz’ dedi. Suriye’deki iç savaştan kaçan 2 milyon Suriyeli ülkemizde. Tabi ki onlara sahip çıkacağız. Ama bunun sorumlusu Suriye’de karışıklığı yaratanlar. Sadece Aksaray’a katrilyonluk harcama yapılmış. Üretimi artıracak kaynaklar da var. Birileri toplumsal olarak fakirleşmemizi istiyor” dedi.  CHP’nin seçim beyannamesinde yer alan diğer projelerden de bahseden Köprülü, bu projelerin hayata geçirilebilir projeler olduğunu dile getirdi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10