68 çiftçiye ithal inek dağıtıldı

Malkara Süt Üreticileri Birliği tarafından çiftçilere 680 adet düve verilmek üzere kura çekimi yapılırken, Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen kura çekimine CHP Genel Başkan YardımcısÄ?

Malkara 1.05.2015 18:49:00 0
68 çiftçiye ithal inek dağıtıldı

SÜT ÜRETİMİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Turgutlugil, Tekirdağ’da en çok süt üreten ilçenin Malkara olduğunu ancak son yıllarda belirgin bir düşüş yaşandığını ifade ederek “Kura ile sahiplerini bulacak 680 düve ile Malkara’da süt üretimini arttırmayı hedefliyoruz” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da süt üreticilerinin sıkıntılarının büyük olduğunu belirterek “Gram gram alıyorsunuz bu sütü sonra da 1 litre su parası etmiyor. Ama göreceksiniz ki buna rağmen buradan alacağınız yeni hayvanlardan verimle önümüzdeki dönemlerde bol kazanç elde edeceksiniz. Şunu ifade etmek isterim ki, 7 Haziran’dan sonra yeni CHP iktidarında hayvancılıkla uğraşan çiftçimiz, bizim baş tacımız olacak” dedi.

ÖDEMELER 7 YILDA YAPILACAK

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da “Süt Üreticiler Birliğinin şuandaki yeri Malkara Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden Malkara Belediyesine geçen bir yer. Süt Üreticiler Birliği Başkanı Osman Turgutlugil’in burasını satın alma talebi oldu. Biz de diğer siyasi partilerin belediye meclis üyeleriyle görüşerek ona göre bir tavır edineceğimizi kendisine söyledim. Seçimden önce ve sonra belediye meclis üyeleriyle birlikte alacağımız kararla süt işleme fabrikasının satılıp satılmayacağının kararını vereceğiz yada başka bir yol izleyeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. Büyükbaş ithal düve alacak ilk şanslı üreticiyi CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak torbadan çekerken, ilk talihli Afşin Turan oldu. Kişi başına 10 adet düşen düvelerin tanesinin 7 bin 800 TL’ye mal olduğu, ödemelerin ise Ziraat Bankası’nın kredi desteğiyle 7 yılda yapılacağı ifade edildi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10