Problem çözme ve karar verme teknikleri anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen eğitimler kapsamında Dr. Cengiz Tavukçuoğlu, "Problem Çözme ve Karar Verme Teknikleri" konusunda eğitim verdi.

Çerkezköy 4.05.2015 19:00:00 0
Problem çözme ve karar verme teknikleri anlatıldı

BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜNÜ BENİMSEMELERİ GEREKİYOR

10.00-16.00 saatleri arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde konuşan Tavukçuoğlu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyeleri için oldukça faydalı işlere imza attığını belirtti. Bilgi ve hızın birleştiği çağımızda kurum çalışanlarının işlerini en hızlı ve en doğru şekilde yapabilmelerinin sağlanmasının, çatışmaların önlenmesi ve iş yaşamına ait problemlerin çözümü ile mümkün olduğunu ifade eden Tavukçuoğlu “Problemlerin çözümü noktasında kişilerin öncelikle ‘Birlikte Yaşama Kültürü’nü benimsemeleri gerekiyor” dedi.

AHİ KÜLTÜRÜ İLE BENZEŞİYOR

Bunun da karşısındakini ön yargısız dinleyebilme, saygı duyma, sorulana ciddi cevap verme gibi eylemleri içermesinin yanı sıra, birlikte yaşamanın rutinleri olan problemleri birlikte çözme gibi eylemleri de içerdiğini ifade eden Tavukçuoğlu “Birlikte Yaşam Kültürü Osmanlı dönemindeki Ahi kültürü ile benzeşiyor. Ahi kültürü insanı bir kayığa benzetir. Kayığın bir küreği üretim, ticaret ve ekonomidir. Diğer kürek ise insan ilişkileri ve ahlaki değerlerdir. Kayığın düzgün ve hızlı hareket etmesi her iki küreğin de aynı güç ve ritimde çekilmesi ile mümkündür. Küreklerden biri çekilmez ya da az çekilirse kayık olduğu yerde döner durur” dedi.

ÖNCELİKLE KONU HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLUNMALI

Tavukçuoğlu, her hangi bir problemi çözebilmek için öncelikle konu hakkında bilgi sahibi olunması gerektiğini ifade ederek “Bir şeyler öğrenmek isteyen insan, öncelikle kendisini önemsemekten vazgeçmelidir” dedi. Dünya Bankası’na göre Türk şirketlerinin ortalama yaşının 34 olduğunu ifade eden Tavukçuoğlu “Buna karşılık uluslar arası şirketlerin ortalama yaşı ise 40-50’dir. Ankara Ticaret Odası’nın araştırmasına göre ise Türkiye’deki işletmelerin yüzde 80’i 5’inci yılına, yüzde 96’sı ise 10’uncu yılına ulaşamamaktadır” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10