Mecliste 'Emsal değer' gerginliği

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı olağan toplantısı saat 15.00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 4.05.2015 19:20:00 0
Mecliste

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

AK Partili Meclis Üyeleri Ömer Kılınç, Ayhan Çitil ve Mehmet Soyhan’ın katılmadığı toplantıda açılış ve yoklamanın ardından ‘2014 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi’nin Kesin Hesapları’ görüşüldü.

2014 KESİN HESAPLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Gündem maddesi ile ilgili Belediye Meclisine bilgi veren Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş, 2014 Mali Yılı Gider Bütçesi’nin 67 milyon 604 bin 575 TL olarak tahmin edildiğini fakat 53 milyon 65 bin 37 TL olarak gerçekleştiğini belirterek, Gider Bütçesi’nin gerçekleşme oranının yüzde 79 olduğunu ifade etti.   2014 Mali Yılı Gelir Bütçesi’nin ise 57 milyon 604 bin 75 TL olarak tahmin edildiğini fakat 81 milyon 550 bin 332 TL olarak tahakkuk ettiğini belirten Gümüş, “Toplam tahakkuk 96 milyon 445 bin 393 TL’dir. Net gelir 71 milyon 699 bin 795 TL olarak gerçekleşmiş olup, gerçekleşme oranı yüzde 106’dır. Tahsilatın tahakkuka oranı ise yüzde 75’tir” dedi. İlgili gündem maddesinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yeniden tanzim edilen Çalışma Yönetmeliği görüşülerek meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

“HANGİ KRİTERLERE GÖRE İŞE ALINACAK?”

Toplantı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel Çalıştırılması’ konulu yazısının görüşülmesi ile devam etti. Bu kişilerin hangi kriterlere göre işe alınacağını soran AK Parti Grup Sözcüsü Seyithan Caferoğlu, ne gibi şartlar aranacağını ve KPSS puanlarına bakılıp bakılmayacağını da sordu.

“FAYDALI OLACAĞINA İNANDIĞIMIZ KİŞİLERİ SEÇİYORUZ”

Caferoğlu’nun soruları üzerine konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sözleşmeli personel alım şartlarının kanunda belli olduğunu ifade etti. Sözleşmeli personel alımında KPSS’nin aranmadığını belirten Akay, İnsan Kaynakları birimine yapılan müracaatlar içinden ilçeye faydalı olacağına inandıkları kişileri seçtiklerini ifade etti. Akay’ın bilgilendirmesinin ardından 1 inşaat mühendisi ve 1 de elektrik elektronik teknikerinin Çerkezköy Belediyesi bünyesinde çalıştırılması ve ücretinin tavan-taban ücret ortalaması üzerinden belirlenmesine oy birliği ile karara bağlandı.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

İlçe sınırları içindeki muhtelif arsalarda bulunan belediye hisselerinin maliklerine satışı konusunun İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün ‘İlçemizdeki halı sahaların Çerkezköy Belediyesi’nce işletilmesi halinde uygulanacak ücret tarifelerinin belirlenmesi’ konulu yazısı görüşüldü. Belediyenin halı saha işletmesinin mantıklı olmadığını ve belediyenin bu durumda zarar edebileceğini ifade eden AK Partili Seyithan Caferoğlu, “Bu nedenle de halı sahaların özelleştirilmesi gerekiyor” dedi.

“BELEDİYE OLARAK İŞLETELİM DEMİYORUZ”

CHP’li Meclis Üyesi Nedim Yılancı da bu zamana kadar halı sahaların belediye tarafından işletilmemesine rağmen, belediyenin bu konuyla ilgili hep zarar ettiğini ifade ederek “Biz zaten belediye olarak halı saha işletelim demiyoruz. Belediyenin halı saha işletmesi durumunda ücret tarifesinin belli olması için karar almak istiyoruz” dedi. Meclis üyelerinin görüşmesinin ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile Tarife Komisyonu’na havale edildi.

DİLEKÇELER KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Soyhan’ın ‘Fevzipaşa Mahallesi 607 ada 11 parselde plan değişikliği yapılması talebine ilişkin dilekçesinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Kızılpınar Plan Notlarında değişiklik yapılması talebi ve Azime Dalgıç’ın Fevzipaşa Mahallesi 341 ada 1 parselde plan değişikliği yapılması talebine ilişkin dilekçesi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi.

“EMSAL DEĞERLERLE İLGİLİ DEDİKODULAR DOLAŞIYOR”

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Seyithan Caferoğlu, son zamanlarda Tepe Emlak Konutları mevkiinde emsal değerler hakkında bazı dedikodular dolaştığını ifade ederek “İnsanlar belediyenin bölgeyle alakalı emsal değer konusunda bir çalışma yapacağını söylüyor” dedi ve böyle bir çalışmanın olup olmadığını sordu.  Orada bir düzenleme yapılması gerektiğini ifade eden Caferoğlu “Çünkü kimi yerde emsal değer 0,98 iken kimi yerde ise 2 olarak belirlenmiş. Bir adaletsizlik var. Dolayısıyla bir çalışma yapılmalı” dedi ve çalışma yapılmayacaksa meclis üyelerinin bu konu hakkında sağda solda konuşmamalarını istedi.

“MECLİS ÜYELERİNİ ZAN ALTINDA BIRAKIYORSUNUZ”

CHP Grup Sözcüsü Nedim Yılancı da Emlak Konutları’ndaki emsal değerlerle ilgili alınan kararların bir önceki meclis döneminde alındığını ifade etti. Caferoğlu’nun burada böyle konuşarak bütün meclis üyelerini zan altında bıraktığını ifade eden Yılancı “Tüm meclis üyelerini zan altında bırakmaya hakkınız yok. Kimin ne konuştuğunu biliyorsanız gidin o kişileri uyarın” dedi.

“ZAMANI GELDİĞİNDE DÜZENLEME YAPACAĞIZ”

Tepe Emlak Konutları’nda emsal değerleri ile ilgili bir düzenlemenin şuanda gündemlerinde olmadığını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Düzenleme yapılması gerekiyor. Bunu da zamanı gelince yapacağız” dedi. Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci oturumunun 6 Mayıs Çarşamba günü saat 15.00’da yapılmasına karar verildi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10