'Vatan Yahut Silistre' Bulgaristan'da sahnelendi

Vatan Şairimiz Namık Kemal tarafından 1872 Yılında yazılan eser, Bulgaristan'ın Silistre topraklarında ilk kez Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca dÃ

Tekirdağ 5.05.2015 13:01:00 0

HAYATI VE KİŞİLİĞİ HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

Silistre’ye bağlı Glavinitsa İlçesinin Zebil Köyü’nde gerçekleştirilen kültür etkinliğinde, 250 kişilik salonu dolduran soydaşlarımız oyunu ayakta alkışladı. Tiyatro öncesi Namık Kemal Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Kurt tarafından Namık Kemal’in hayatı ve kişiliği üzerine bilgiler verildi.

SEVGİ VE SELAMIMIZI İLETİN

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekibini ağırlayan Glavinitsa’nın Türk Belediye Başkanı Hüseyin Hamdi’ye, heyete başkanlık yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka tarafından çini tablo hediye edildi. Belediye Başkanı Hüseyin Hamdi, Tekirdağ’dan gelen ekibi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Glavinitsalı hemşerilerim adına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne sonsuz teşekkür ediyorum. Glavinitsa’dan Tekirdağ’a ve Trakya’ya gönülden sevgi ve selamlarımızı iletin” dedi.

BÜSTÜ TÖRENLE AÇILDI

Oyunun sahnelenmesinin ardından vatan şairimizin Tekirdağ’dan getirilen büstü törenle açıldı. Törende konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dodurka, “Biz hemşerimiz olan şairimizle her zaman övünüyoruz, ancak ona duyduğumuz vefa borcunun omuzlarımıza yüklediği yükü de hissediyoruz. Bu nedenle Silistre topraklarında Namık Kemal’in büstünü açıyor olmak bizim için mutluluk ve gurur kaynağıdır” diye konuştu.

EBRU ÇALIŞTAYI DA DÜZENLENDİ

Glavinitsa’daki etkinlikler çerçevesinde Ebru Çalıştayı da düzenlendi. Çalıştay ile Türk Tarihinin en önemli sanatlarından biri olan ‘Ebru’ sanatı soydaşlarımız ile buluşturuldu. Ebru uygulaması özellikle kadınlar ve çocuklar tarafından ilgiyle karşılandı. Ortaya çıkan eserler katılımcılara hediye edildi.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10