Hizmet süresini tamamlayan akademisyen için tören düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Altın'ın akademik hizmet süresini tamamlaması dolayısıy

Tekirdağ 5.05.2015 13:22:00 0
Hizmet süresini tamamlayan akademisyen için tören düzenlendi

TÖREN DÜZENLENDİ

Önceki gün Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene NKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Z. Kayıhan Korkut, Prof. Dr. Bülent Eker, Prof. Dr. Fatih Konukçu, Gıda Tarım Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, üniversitemizin akademik üyeleri ve idari personeli, emekli öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, “Emeklilik yaşantısında, eşleri Nuran hanımefendi ile birlikte sağlıklı nice yıllar diliyorum. Fakültemizde Dekan olarak da görev yapan ve eğitim ve öğretim faaliyetlerinde çok değerli katkıları olan değerli hocama saygılarımı sunuyorum” dedi.

ÖĞRETİM SERÜVENİNİ ANLATTI

25 yılı aşkın öğrencisi olan ve meslektaşı olarak görev yapan Doç. Dr. Canan Şen, akademik hizmet süresini tamamlayan Prof. Dr. Murat Altın’ın hayat hikâyesini ve 51 yıllık yüksek öğretim serüvenini fotoğraflar eşliğinde aktardı. NKÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Orak da Prof. Dr. Murat Altın’ın Tarla Bitkileri Bölümüne, Fakültemize ve Çayır Mera ve Yem Bitkileri alanındaki çalışmalara çok büyük katkıları olduğunu, onunla çalışmaktan, öğrencisi ve mesai arkadaşı olmaktan gurur ve onur duyduklarını belirtti.

GÜZELLİKLERLE SÜSLENMİŞ BİR YAŞAM

Prof. Dr. Murat Altın, duygusal anların yaşandığı konuşmasında törene katılan tüm akademik ve idari personele teşekkür etti. Altın “Çalışmalarımda bana her zaman destek olan, bana üç birbirinden kıymetli çocuk veren, bana yol gösteren vefakâr eşime sevgilerimi sunuyor ve teşekkür ediyorum. 51 yıl gibi uzun sayılabilecek bir akademik yaşam. Sıkıntılar, zorluklar ve aynı zamanda mutluluk ve güzelliklerle süslenmiş bir yaşam” dedi.

ÖNEMLİ KATKILARI OLDU

NKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. İhsan Soysal ise, “Prof. Dr. Murat Altın’ın Ziraat Fakültesine ve dolayısıyla üniversitemize önemli katkıları oldu. Kendisiyle hem uzun yıllar teşriki mesaimiz oldu, hem de hocamızın dekanlığı döneminde dekan yardımcısı olarak görev yapma şansı yakaladım. Bu süreçlerde değerli büyüğümden çok şeyler öğrendim” dedi. Tören sonunda, NKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Orak tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10