"Tarım ve hayvancılık önemli bir sektör"

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, 2002-2014 yılları arasında Tekirdağ'a 8 milyar liralık yatırım ve destek sağlayan AK Parti Hükümetinin, Tekirdağ'a 2015 sonrası için daha fazla y

Tekirdağ 7.05.2015 13:17:00 0

ASLAN PAYI TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜNE

Yatırım ve desteğin aslan payının tarım ve hayvancılık sektörüne tahsis edileceğini ifade eden Akçay “Bunun ilk işaretleri geçtiğimiz hafta Tekirdağ’ı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından verildi. Kırklareli ve Edirne’deki temel atma ve açılış programının ardından ilimize gelen Veysel Eroğlu, Tekirdağ’da 500 milyon lira maliyetli 14 adet tesisin temel atma merasimini gerçekleştirdi. Temeli atılan tesislerin arasında gölet sulaması, evsel atıksu arıtma tesisi, içme suyu isale hattı, içme suyu arıtma tesisi ve iletim hatları bulunuyordu” dedi.

“4 BARAJ VE 40 GÖLET DAHA GELİYOR”

Tekirdağ çiftçisine müjdeler veren Bakan Veysel Eroğlu’nun Tekirdağ için ellerinden gelenden daha fazlasını yapacaklarını söylediğini belirten Akçay “Aldığımız bilgiye göre Çokal barajının hizmete alınmasından sonra hükümet 4 barajı daha devreye sokmaya çalışıyor. Naipköy Barajı’nın inşaatı devam ediyor. Yoncalı Barajı’nın inşaat ihalesi yapılacak. Projeleri hazırlık aşamasında olan barajlar ise şunlar: İnecik-Dedecik, Çıkrıkçı. Kavak Çayı (Kocadere) üzerinde inşa edilen Çokal Barajı, Kasım 2011’de hizmete açılmıştı” dedi.

40 PROJE YER ALIYOR

Tekirdağ’da “Göl-Su Projesi” kapsamında ise 40 proje yer aldığını ifade eden Akçay “Bunlardan 2 gölet projesi tamamlandı. Tamamlanan gölet projeleri: Malkara Karacahalil Göleti ile Şarköy Çınarlıdere Bendi. Proje safhasında olan 20 adet göletin ise önümüzdeki yıllarda tamamlanması bekleniyor. Proje aşamasında olan göletlerde bazıları şunlar: Kılavuzlu Göleti, Hüsünlü Göleti, Karaevli Göleti, Güzelköy Göleti, Çorlu Seymen Göleti, Muratlı Hanoğlu Göleti. Bunun yanında Saray Ayvacık, Merkez Yazır, Ferhadanlı, Nusratlı ve Karacahalil göletlerinde ise inşaat sürüyor” dedi.

ÇİFTÇİ İÇİN BÜYÜK AVANTAJ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Konyalı olmasının, Konya’nın nüfusunun önemli bir kısmının tarımla uğraşmasının da çiftçi için büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Akçay “Tarım ve hayvancılık Türkiye için önemli bir sektör. Yeni dönemde bu konuda daha fazla destek ve yatırım sağlanacak” dedi. CHP’nin mazot vaadini anımsatan AK Parti Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Yel de “Eskiden CHP ne zaman iktidara gelse mazot hem zamlanır hem de karneyle satılırdı. CHP mazotun litresini değil karnesini 1,5 TL’ye satar” dedi.

“ÇİFTÇİMİZİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM”

AK Parti Milletvekili Adaylarından Metin Akgün de Tekirdağ köylüsünün sesi olacağını ifade ederken, yine milletvekili adaylarından Eyüp Kanar da “İktidarın destek ve yatırımlarını ilimize artarak gelmesini sağlayacağız. Ama daha önemlisi Tekirdağ’ın var olan değerlerini markalaştıracağız. Tekirdağ’da birbirinden değerli ürünleri var. Biz bu ürünlerin ve değerlerin daha çok kıymetlenmesi için çalışacağız” dedi.

Çerkezköy Haber 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10