"Unutmadık, unutturmayacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi, 43 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı unutmadı.

Çerkezköy 7.05.2015 18:33:00 0

YURTSEVER VE CESURDULAR

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin 43.yıl dönümünde basın açıklaması yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, “Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan yaşamlarının baharında katledildi” dedi. 3 fidanın tam bağımsızlıkçı Mustafa Kemal Yürüyüşleri, işçi-köylü eylemleri gerçekleştirdiğini ifade eden Öztürk “‘Bu memlekette Mustafa Kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa, onlar da bizleriz’ dediler. Darağacında can veren bu üç fidan devrimciydi, yurtseverdi ve cesurdu. Üniversite yaşamlarında da bütün haksızlıklara karşı çıktılar” dedi.

TÜM TÜRKİYE TANIYOR

 6. Filo'yu protesto eyleminden sonra 3 ay tutuklu kalan Deniz Gezmiş’i bugün bütün Türkiye’nin tanıdığını ifade eden Öztürk “3 fidanımız, 6 Mayıs 1972'de idam edildiler. Deniz Gezmiş son mektubunda babasına, "İnsanlar doğar, büyür, yaşar, ölürler, önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığı süre içinde fazla şeyler yapabilmektir” dedi. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın hiçbir zaman ölümden korkmadığını dile getiren Öztürk “İdam kararı çıktı. 27 Mayıs idamlarının rövanşı alınacaktı. Kampanyalar, uluslararası çağrılar idamların durdurulmasına yetmedi. Tarihe Denizler'i asan adam olarak geçen Ali Elverdi'nin verdiği karar, 6 Mayıs'ta infaz edildi” dedi.

SON ARZULARI BİRBİRLERİ İLE GÖRÜŞMEKTİ

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Ulucanlar Cezaevi'nin avlusunda asıldığını anımsatan Öztürk “Kadere bakın ki o Ali Elverdi yemek borusuna kaçan bir lokma yiyecek ile boğularak can verdi. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın son istekleri birbirleriyle görüşmekti. Deniz Gezmiş, 6 Mayıs 1972 günü sabaha karşı saat 01.25'te önce Gezmiş idam sehpasına çıkarıldı. Son sözleri ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın Marksizm Leninizm’in yüce ideolojisi. Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi. Kahrolsun emperyalizm. Yaşasın işçiler, Köylüler’ oldu” dedi.

KISA YAŞAMLARINA BÜYÜK MÜCADELELER SIĞDIRDILAR

Yusuf Aslan’ın saat 02.20'de, Hüseyin İnan’ın da saat 03.00'da idam edildiğini ifade eden Öztürk “3 fidan, Türkiye halkının kurtuluşu uğruna, gözlerini kırpmadan ölümü göze aldı. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı unutmadık, unutturmayacağız. Onlar, inançları uğruna ölümü göğüslediler. Kısa yaşamlarına büyük mücadeleler sığdırdılar” dedi. Basın açıklamasına CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ali Dede, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ve çok sayıda partili katıldı

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10