101 kaza, 91 yaralı

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'nin 2015 yılının 4 aylık faaliyetleri açıklandı.

Çerkezköy 8.05.2015 17:57:00 0
101 kaza, 91 yaralı

584 BİN 32 TL CEZA YAZILDI

Yetkililer iki ekip ve bir motosikletli trafik polisi ile denetlemelerin tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti. Trafik kontrol ve uygulamalarında 2015 yılı içerisinde 4 bin 473 adet sürücü ve araç kontrolünün yapıldığını kaydeden yetkililer “Kontrol ve uygulamalarda 4 Mayıs tarihine kadar bin 182 adet trafik cezası tanzim edilirken, tanzim edilen trafik cezası tutarı 584 bin 32 TL oldu. Aynı tarihe kadar 32 sürücüye alkollü araç kullanmaktan cezai işlem uygulandı” dedi.

122 ADET ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

122 aracın çeşitli nedenlerden dolayı trafikten men edildiğini kaydeden yetkililer “İlçemizde faaliyet gösteren 3 adet Yedi Emin otoparklarına eşit şekilde araç çekildi. Gerçekleşen motosiklet kazalarının büyük çoğunluğunun ölümlü veya çok ağır yaralı kazalar olması nedeniyle; özellikle yaz döneminde artan trafik yoğunluğu ve motosiklet kullanımı baz alınarak motosiklet sürücülerimizin üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğünün talimatları doğrultusunda yoğun bir şekilde durulacak. Kask kullanımı, çevreyi ve vatandaşlarımızı rahatsız edecek şekilde abartı egzozlu motosiklet kullanımı üzerinde yoğun şekilde kontroller yapılacak” diye konuştu.

“ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”

Gerçekleşen kontrollerde 4 aylık zaman diliminde motosiklet sürücülerine 10 adet kask, 5 adet abartı egzoz olmak kaydıyla 66 cezai işlem uygulandığını kaydeden yetkililer “7 adet tescilsiz motosiklet trafikten men edilerek otoparklara çekildi. Yaklaşan yaz dönemi nedeniyle artan trafik yoğunluğu nedeniyle ilçe genelinde yapılan dijital radar ile hız kontrolleri aralıksız devam ediyor. Yıl içinde yapılan hız kontrollerinde 308 adet cezai işlem uygulandı. Özellikle ölümlü ve yaralamalı kazaların yoğun şekilde meydana geldiği yerlerde yıl içerisinde hız kontrolleri devam edecek” dedi.

790 ADET CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Yetkililer “Trafik Kontrol ve Uygulamalarının amacının yol kullanıcıları olan hem sürücü hem yaya vatandaşlarımızın gidecekleri yere en kısa sürede ve en sağlıklı şekilde ulaşması amaçlanıyor. Bu kapsamda özellikle ilçemizde yoğun olan ana arterlerin sürekli trafiğe açık olması amaçlanıyor. İlçemizde özellikle Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi, Uğur Mumcu Caddesi ve diğer yoğun olan ana arterlerde özellikle çift sıra park yapan araç ve araç sürücüleri üzerinde yapılan kontrollerde dört aylık süre zarfında 790 sürücüye cezai işlem uygulandı” dedi.

2015 YILINDA 91 KİŞİ KAZADA YARALANDI

2014 ve 2015 yılı içersinde yaşanan ölümlü ve yaralamalı kazalar hakkında bilgiler veren Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri “2014 yılı içersinde ilçe merkezimizde ölümlü kaza yaşanmazken, 49 adet yaralamalı, 36 maddi hasarlı kaza olmak üzere toplamda da 85 kaza meydana geldi. Meydana gelen kazalar sonucunda da 121 kişi yaralandı. 2015 yılında Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında ölümlü kaza meydana gelmezken, 49 yaralamalı kaza, 52 maddi hasarlı kaza ve toplamda 101 trafik kazası meydana geldi. Meydana gelen kazalarda 91 kişi yaralandı” dedi.

“ÜLKEMİZ İLK SIRADA YER ALIYOR”

Trafiğin sadece ceza kesmek olmadığını kaydeden yetkililer “Dünya ülkeleri ile karşılaştırdığımızda ülkemizde trafik kazalarının da yoğun bir şekilde meydana geldiğini ve kazalar sonucunda hayatını kaybeden ve sakat kalan binlerce vatandaşımızın olduğunu görüyoruz. Trafik kazalarının hem ülke ekonomisine hem de kişi ekonomisine vermiş olduğu maddi zararların boyutlarının yüksek olması nedeniyle; trafik bilincini gelecek nesillere temelden yerleştirmek amacıyla ilçemizde bulunan ilk ve orta dereceli okullara “Temel Trafik” konusunda görsel materyaller ile bilinçlendirme ve trafiği hayatın bir parçası yapma konusunda çalışmalar yapılıyor” dedi.

“ÖĞRENCİLERE EĞİTİMLER VERDİK”

Gerçekleşen çalışmalar neticesinde özellikle ana okul öğrencilerine trafik boyama kitaplarını dağıtarak trafik bilincini aşıladıklarını kaydeden yetkililer “İlk ve orta dereceli okullarda ise trafik polis memurlarının katılımı ile trafik dersleri uygulamalı olarak öğrencilerimize anlatılıyor. 2015 yılında ilçe merkezinde bulunan 12 okulumuzda 3 bin 249 öğrencimize trafik dersi anlatıldı. Ayrıca ilçe merkezinde bulunan anaokullarında bulunan öğrencilerimize de trafik bilincini aşılamak için boyama kitapları dağıtıldı” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10