"Halk eğitim kampanyasında 15 bin kursiyere ulaştık"

Uzun yıllar Çerkezköy'de eğitim öğretim veren Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nun Veliköy'deki yeni yerleşkesine taşınmasının ardından boşalan binada Hal

Çerkezköy 8.05.2015 17:59:00 0

BAKANLIĞA TESLİM EDİLMİŞTİ

Dün saat 14.30’da binadan incelemelerde bulunan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, yetkililerden bilgi aldı. Kubilay’a Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Şube Müdürü İbrahim Nair, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, RAM Müdürü Cemal Sabırlı ve Müdür Yardımcısı Mehmet Metin ile kurs öğretmenleri eşlik etti. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun bu binada uzun yıllar hizmet verdiğini söyleyen Kubilay “Yüksekokulun Veliköy’deki yerine taşınmasının ardından bu bina Kültür Bakanlığı’na teslim edildi. Biz de bu binayı yeniden eğitime kazandırmak için çalışma başlattık. Geçtiğimiz yıl 10 Kasım’da Kültür Bakanlığı’ndan olur aldık” dedi.

3 KURUM AYNI BİNADA HİZMET VERECEK

Bu bina için yeni bir proje oluşturduklarını ifade eden Kubilay, “Burası bir merkez, herkes buraya kolayca ulaşabilir. Her yaştaki vatandaşımızın kolayca ulaşacağı yer” dedi. Mevcut Halk Eğitimi Merkezi binasının açılan kurslara cevap veremediğini, herkesin kurslardan yararlanması için bu binanın bir katını Halk Eğitimi Merkezi’ne tahsis ettiklerini ifade eden Kubilay, binanın bir katının Halk Kütüphanesine, diğer katının da Rehberlik Araştırma Merkezi’ne tahsis edildiğini belirtti.

HAYATLARINA RENK GETİRECEK

Halk Eğitimi Merkezi’nin açık Lise kayıt işlemlerinin de burada yapılacağını ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay açık lise için bugüne kadar Çerkezköy’de 5 bin 365 öğrencinin işleminin yapıldığını belirtti. Başlattıkları halk eğitim kampanyasında da bugüne kadar 15 bin kursiyere ulaştıklarını dile getiren Kubilay, bu kursların kursiyerlerimizin hayatlarına sosyal anlamda da renk getireceğini belirtti.

YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Düzenlenen binayı gezen ve binada hizmet verecek olan kurumların yetkililerin bilgi alan Kaymakam Kubilay, ana sınıfı satranç kursu öğrencilerini de ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Kubilay, onlara çikolata ikram etti. 

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10