Destici: Darbecilere devlet töreni yapmak devlete yakışmaz

Milli İttifak çatısı altında birleşen Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP), Tekirdağ Milletvekili Adaylarını tanıttı.

Tekirdağ 11.05.2015 15:04:00 0
Destici: Darbecilere devlet töreni yapmak devlete yakışmaz

O VAADİN SAHİBİ BİZİZ

Pazar günü Tekirdağ’da bir otelde düzenlenen aday tanıtım toplantısına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP ve SP Tekirdağ il başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Aday tanıtımında konuşan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “CHP’nin seçim vaatleri arasında yer alan emeklilere bayramlarda 2 maaş ikramiyenin sahibi biziz. Vaat bize ait. Bugüne kadar bir taklitçimiz vardı AK Parti. Bugün bir de kopyacımız çıktı CHP. Yahu o vaadin sahibi biziz” dedi.

ALLAH RAHMET EYLESİN DEMEYECEĞİM

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de Kenan Evren’in ölümüyle ilgili konuştu. 1980 darbesini gerçekleştiren dönemin Genelkurmay Başkanı, Türk Silahlı Kuvvetlerin komutanı cuntacı Kenan Evren’in hayatını kaybettiğini ifade eden Destici “Allah rahmet eylesin demeyeceğim. Allah ameliyle muamele etsin ve hak ettiğini versin diyeceğim. Eğer hak etmişse iyi, kötülüğü hak etmişse kötülüğü. Milyonlarca insan fişlendi. Yüz binlerce insan vefat etti. Onlarca insan haksız yere idam edildi. Yüzlercesi işkence ile öldürüldü. Rahmetli şehit Hüseyin Kurumahmutoğlu başında takke elinde teşbih ve seccadesiyle namaz kıldığı için dipçikle vurularak hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Bunların hepsinin vebalini üzerinde taşıyarak gitti” dedi.

O’NUN İÇİN DEVLET TÖRENİ YAPMAK DEVLETE YAKIŞMAZ

Türkiye’yi yöneten sivillerin son 2010 referandumundaki yasa değişikliğine kadar darbecilerden hesap sormadığını ifade eden Destici “Ömür boyu hapse mahkum olarak gitti. Şimdi devlet töreni yapılacakmış. Ben diyorum ki darbecilere cuntacılara devlet töreni yapmak devlete yakışmaz diyorum. Yapmayacaksın ki bir nifak ortaya koyacaksın ki bundan sonra herkes darbe yapmaya cesaret etmeyi bir kenara bırakır. Darbeyi bile aklından geçirmez” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10