Tekno Girişim Sermayesi Desteği masaya yatırıldı

Namık Kemal Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (NKÜKAM) ile Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile düzenlenen "Tekno Girişim Sermayesi Desteği" konferansına konuşmacı olarak Bilim, Sa

Bölgede Gündem 12.05.2015 15:39:00 0
Tekno Girişim Sermayesi Desteği masaya yatırıldı

FİKİRLERİN ÜRÜNE DÖNÜŞMESİ

NKÜ rektör Yardımcısı M.İhsan Soysal, konferansın açılışında yaptığı konuşmada artık yaratıcı fikirlerin bir ürüne dönüşmesi ve ticarileşmesinin ön plana çıktığını ifade ederek “Fikirler özellikle de girişimcilik fikirleri kurumsal destek ve yardımlar ile olgunlaşmakta ve piyasada yerini buluyor” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Süleyman Bulut da, bakanlığın Tekno Girişimcilik desteklerini ele alarak “2009 yılından itibaren bu tür destekler verilmeye başlandı. Ülkemizde tekno girişimcilik yeni yeni gelişme kaydediyor. Bu alanın önü oldukça açık. Üniversite son sınıf öğrencileri ile mezunlarının bu fırsatları mutlaka değerlendirmesi gerekiyor” dedi.

GİRİŞİMCİLİK FAALİYETLERİ ARTIRILMALI

Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanları Tuğrul Kağan Asan ve M. Emre Beji de, ‘Kalkınma Ajansı’nın kuruluşu, gelişimi, projeleri ve hedefleri’ hakkında bilgiler verdi. Ajans tarafından başlatılan “yeni işim girişim” programı hakkında da konuşan Beji, bölgedeki girişimcilik faaliyetlerinin artırılması ve inovatif girişimciliğin yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini, özellikle gençleri bu konuda yönlendirmek amacı ile bir dizi organizasyon planlandığını belirtti. VİVEKA Kuluçka Merkezi Kurucusu Barış Okur da “Tekno Girişimcilik nedir, ne değildir” konulu sunum yaptı. Türk Ekonomi Bankası Girişim Bankacılığı Girişim Evi Koordinatörü Fatih Canan ise Girişim Bankacılığı ve Girişim Evi kavramlarını açıkladı.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10