Yürüyüş ile başladı, ödül töreni ile sona erdi

10-16 Mayıs Sakatlar Haftası Çerkezköy'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri Atatürk Caddesi'nden Belediye Meydanı?

Çerkezköy 12.05.2015 18:48:00 0
Yürüyüş ile başladı, ödül töreni ile sona erdi

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sakatlar Haftası dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

DOLU DOLU YAŞIYORUZ

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından saat 12.00'da yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş Pera Pastaneleri önünden başladı. Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve beraberindekiler, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı da okuyan engelliler, yürüyüşlerine devam ederken, yürüyüşün ardından program dernek binasında devam etti. Programda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya “Haftamızı dolu dolu yaşıyoruz. Cuma günü saat 20.00’de Halk Eğitimi Merkezi’nde Türk Sanat Müziği Engelliler Korosunun konseri olacak. Cumartesi günü ise Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün Parıltım Restaurant bahçesinde geleneksel piknik şöleni düzenlenecek” dedi.

TAÇLARI TAKILDI

Hayrettin Çetinkaya’nın konuşmasının ardından güzellik geçidi yapıldı. Ecem Şentürk, Vildan Civaş, Ebru Çınar, Cisem Aksu, Gülçin Çil, Büşra Tecmen, Büşra Doğan, Nursena Kuru, Elif Kısa, Gülfem Tuna, Sevgi Kaş, Gayenur Şanal, Özlem Gündoğdu, Merve Mardin, Melten Mardin’e Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı tarafından taçları takıldı.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Programda “Hayatımdaki engelleri kaldırabilir misin” konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Şiir Yarışmasında birinci olan Mevlana Ortaokulu öğrencisi Nurgül Özses’e, ikinci olan Tepe Ortaokulu öğrencisi Gülşah Karaman’a, üçüncü olan Tepe Ortaokulu öğrencisi Eren Civan’a, Kompozisyon yarışmasında birinci olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencisi Ecem Deveci’ye, ikinci olan Halit Narin Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Dilek Sarı’ya, üçüncü olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencisi Berfin Tanıyan’a, Resim yarışmasında birinci olan Gazi Osman Paşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencisi Duru Pehlivan’a, ikinci olan Tepe İlkokulu öğrencisi Deniz Ulusoy’a, üçüncü olan Cansel Gürsoy Şen Anaokulu öğrencisi  Edanur Narlıoğlu’na ödülleri Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya tarafından verildi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Çok anlamlı bir etkinliğe katıldığını ifade eden Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı “Hiçbirimizin yarın ne olacağı belli değil. Biz kendilerine engelsiz yaşamı sunmak için elimizden geleni yapacağız. Engellilerimizi hayata bağlayan ve güzelliğini yaşatan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’ya teşekkür ediyorum. Bu sosyal yaşamı bütün Türkiye’ye yaysak çok güzel olacak. Engellilerimizi sadece haftalarında değil bütün yıl anlamak ve yanlarında olmak gerekiyor” dedi.

KUBİLAY VE AKAY KATILAMADI

Programa Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, AK Parti Tekirdağ 2.Sıra Milletvekili Adayı Dt.Ayşe Doğan, CHP Tekirdağ 4.Sıra Milletvekili Adayı İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Sabırlı, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek üyeleri ile engellilerin aileleri ve öğrenciler katıldı. Öte yandan AK Parti Tekirdağ 2.Sıra Milletvekili Dt. Ayşe Doğan haricinde AK Parti ilçe teşkilatının, programa ilgisiz kalması ise gözlerden kaçmadı. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise Tekirdağ’daki programları nedeniyle etkinliğe katılamadı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10