Dodurka: Ermeni konusu uluslararası bir meseledir

Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği tarafından Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa Ermeni Türk İlişkileri konulu konferans düzenlendi.

Tekirdağ 13.05.2015 15:11:00 0
Dodurka: Ermeni konusu uluslararası bir meseledir

HERKESİ ENDİŞELENDİRİYOR

Valilik Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen konferansa Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım’ın yanı sıra çok Tekirdağlı vatandaş ve öğrenci katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof.Dr Tamer Dodurka “Ermeni diasporası sözde soykırım iddialarını dünyaya kabul ettirmek ve ardından da tazminat ve toprak talebinde bulunmak adına, büyük propaganda faaliyetlerine devam ediyor. Bunlar devam ederken Türkiye Cumhuriyeti’nin hala etkin bir stratejisinin olmaması herkesi endişelendiriyor” dedi.

ULUSLAR ARASI BİR MESLE

Dodurka ‘Ermeni konusu uluslararası bir meseledir. Yabancı devletlerin hem iç hem de dış politika kartıdır. Bu nedenle kendimizi uluslararası platformlarda anlatmamız ve bir Türkiye Cumhuriyeti stratejisi oluşturmamız büyük önem taşır” dedi.  Namık Kemal Üniversitesi tarih bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Cafer Ulu da konferansa katılanları bilgilendirdi.

Çerkezköy Haber 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10