Su Tasarruf Kampanyası başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Su Tasarruf Kampanyası'nın açılış töreni önceki gün yapıldı.

Tekirdağ 13.05.2015 15:32:00 0
Su Tasarruf Kampanyası başladı

SUYUN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Üç Kemaller Parkı’nda düzenlenen törende konuşan TESKİ Çevre Koruma Şube Müdürü Sema Kurt, TESKİ olarak çevre konusunda yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktarırken, suyun önemine dikkat çeken TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa da TESKİ’nin su kaynaklarının yönetimi ve korunması konusunda yaptığı çalışmalar hakkında konuştu.

DOĞRU KULLANILMASI GEREKİYOR

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Kullanılan su ucuza mal olmuyor. Oldukça zor şartlarda elde edilen ve yüksek maliyetle halka ulaştırılan suyun doğru kullanılması gerekiyor” dedi.

VERDİĞİMİZ TÜM SÖZLERİN ARKASINDAYIZ

Suyun çok değerli olduğunu dile getiren Albayrak, “Suyumuzu son derece dikkatli ve tasarruflu kullanmak durumundayız. Su bizim yaşam kaynağımız. TESKİ Genel Müdürlüğü, her ay yeraltı sularının temin edilmesi ve ulaştırılması enerji bedeli olarak TREDAŞ’a 3 Milyon TL para ödüyoruz. Yani kullandığımız su ucuz değil. Bu nedenle tüm vatandaşlarımdan ricam su konusunda son derece hassas davranmaları. Gördüğünüz her su patlağını, kaçağını bize bildirin Alo 185 TESKİ hattımız 24 saat açık. Alo 153 TEKİM hattımız 24 saat açık. Hem TESKİ olarak hem de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız” dedi. Hizmet süresi sonunda tüm sözleri yerine getirerek halkın karşısına çıkacaklarını ifade eden Albayrak tasarrufun önemine dikkat çekti. Konuşmaların ardından çocuklar tarafından şiirler okundu, halk oyunları ve dans gösterileri sundu.   

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10