Salihoğlu: Aşılamayacak engel yok

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sakatlar Haftası dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından Halk Eğitimi Merkezi'nde tiyatro etkinliği düzenlendi.

Çerkezköy 13.05.2015 18:06:00 0
Salihoğlu: Aşılamayacak engel yok

VALİ SALİOĞLU DA KATILDI

Dün akşam saat 20:00’da Halk Eğitimi Merkezi’nde başlayan etkinliğe Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 EĞLENCELİ ANLAR YAŞATTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerinin hazırlamış olduğu “Ağustos Böceği ve Karınca” müzikali sahnelendi. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Tiyatro ekibi oyuncularının sahnelediği oyun ilgiyle izlendi. Oyunun sonunda davetliler oyuncuları ayakta alkışladı.

ÖZEL ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ

Programa gelerek sürpriz yapan Vali Enver Salihoğlu yanına gelen engelli çocuklarla da yakından ilgilendi. Ağustos Böceği ve Karınca müzikalinin ardından dernek yönetiminden Meral Dağaşan ve Şengül Civan’ın oynadığı “Üsküdar’a gideriken” oyunu da büyük beğeni ile izlendi. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerinin spor gösterilerinin ardından program sona erdi. Programın ardından sahneye çıkan Vali Enver Salioğlu programı gerçekleştiren üyelerin hepsini teker teker tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi. 

“AŞILAMAYACAK BİR ENGEL YOK”

 Vali Enver Salioğlu “Bugün insanın eğitilince neleri başarabileceğini bir kez daha gördük. Aşılamayacak bir engel yoktur. Burada emek sarf eden engelli kardeşlerimizin hepsini teker teker tebrik ediyorum.  Hayatın içinden, hayatın ayrılmaz parçası olmayı başarıyorlar. Gelişmiş toplumlar bireyler arasında fark gözetmeyen toplumlardır. Türkiye Cumhuriyeti’ne kayıtlı herkes bizim yurttaşımızdır” diye konuştu.

FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Ülkede yüzde 12 oranında engelli olduğunu kaydeden Salioğlu “Herkes birer engelli adayıdır. Bu nedenle de kimseye hele ki engellilerimize ikinci sınıf insan muamelesi yapamayız. Kişi başı gelir trilyonları dahi bulsa, bir engelli vatandaş hakkı olan değeri görmezse hiçbir anlamı olmaz. Engelli vatandaşlarımızın aynı azimle bu tür çalışmalara ve gösterilere devam etmelerini istiyoruz” dedi. Vali Salioğlu protokol üyeleri ile birlikte engelliler ile toplu fotoğraf çektirerek geceyi ölümsüzleştirdi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10