CHP'liler Soma faciasını unutmadı

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma Faciasının yıldönümünde, başlarına baretler takarak Belediye meydanında açıklama yapan CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları "Soma bir kader değilâ

Çerkezköy 14.05.2015 18:05:00 0
CHP

ACILARI HALA YÜREĞİMİZDE

Dün akşam saat 19.15’te düzenlenen programda grup adına basın açıklamasını CHP Çerkezköy Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Beril Buket Bağcı yaptı. 13 Mayıs’ın Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 canımızı yitirdiğimiz, yüz yılın en büyük iş faciasının yıl dönümü olduğunu ifade eden Bağcı, “301 emekçi madencimizin acısı hala yüreğimizde. Soma’da yaşamını yitiren tüm maden emekçilerimizi saygıyla anıyor, yakınlarına ve tüm maden emekçilerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz” dedi.

RESMEN CİNAYET

Böylesine büyük bir facianın ardından sorumluların görünen bir kısmının yargılandığı Soma davasının, bu hali ile kamuoyunu tatmin edecek bir tablo çizmediğini ifade eden Bağcı “Bu kaza mıdır? Kader midir? Hayır bu resmen cinayettir. Emekçileri güvencesizliğe, taşeronlaşmaya, denetimsizliğe teslim edenlerin işlediği cinayet” dedi.

KAZA DEĞİL KATLİAM

Türkiye’de özellikle AK Parti iktidarı döneminde uygulanan politikalarla üretimin, teknik bilgi ve alt yapı olarak yetersiz, deneyimi ve deneyimli uzmanı bulunmayan kişi ve şirketlere bırakıldığını ileri süren Bağcı “Denetim eksiklikleriyle beraber iş cinayetlerinin Soma’da olduğu gibi katliama dönüşmesine neden olmuştur” dedi. Soma’nın bir kaza değil, katliam olduğunu söyleyen Bağcı “Bu katliamın sorumluları hala hesap vermedi. Bu acı olayın ardından hükümetin ‘Bu ölüm işin fıtratında var’ açıklaması iktidarın bilim ve tekniğin ne kadar karşısında olduğunu bizlere gösterdi” dedi.

KARANFİL BIRAKTILAR

Bağcı, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Gençlik Kolları olarak Soma’yı unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk de hükümetin Soma işçileri suçluymuş gibi suçluları mahkemeye çıkartmadığını ileri sürerek “7 Haziran seçimlerinden sonra işçilerin daha sağlıklı şartlarda yaşamasını CHP iktidarında yapacağız. Soma’da bir yıl önce yaşamlarını yitiren kardeşlerimizi bu gün bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi. Temsili olarak   Soma standına çiçek ve karanfiller bırakan grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı. Gençlik kollarının Soma Basın açıklamasına İlçe Başkanı Birol Öztürk, İlçe yönetimi ve belediye meclisi üyesi Nedim Yılancı ile partililer katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10