Kubilay: Tarıma önem veren bir milletiz

Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Çerkezköy Ziraat Odası'nı ziyaret eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, oda başkanı Hasan Toprak ve oda yönetimi tarafından karşılandı.

Çerkezköy 15.05.2015 17:09:00 0
Kubilay: Tarıma önem veren bir milletiz

BURUK KUTLAMA

Ziyarette konuşan Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, bu yıl Dünya Çiftçiler Günü’nü buruk bir şekilde kutladıklarını ifade ederek “10 Mayıs’ta yapılan Ziraat Odaları Birliği Genel Kurul toplantısında yeniden Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Nuri Sorman genel kuruldan 4 dün sonra aniden rahatsızlanarak hayatını kaybetti. O yüzden bu yıl Dünya Çiftçiler Günü’nü üzgün ve buruk şekilde etkinlik yapmadan kutladık” dedi.

BEKLENTİMİZ ÖNCE ALLAH’TAN, SONRA HÜKÜMETTEN

Tarımın önemine dikkat çeken Toprak “Dünyada hızla artan nüfus karşısında tarım önem kazanıyor. Bu nedenle dünyada tarımın önemi büyük” dedi. Tarıma önem verilmesi gerektiğini ifade eden Toprak, tarım sektöründe üretim yapan çiftçilerin de hak ettiği ücreti almaları gerektiğini dile getirdi. Son günlerde iki kez art arda yağan yağmurun çiftçiye çok iyi geldiğini söyleyen Toprak “Bizim beklentimiz önce Allah’tan, sonra hükümetten” dedi.

DAR ALANDA ÇİFTÇİLİK YAPIYORUZ

Çerkezköy’ün sanayi kenti olmasından dolayı tarım alanlarının küçüldüğünü dile getiren Toprak dar alanda çiftçilik yaptıklarını söyledi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da oda yönetimi ve üyelerin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı. Ziraat Odaları Birliği Genel Başkan Yardımcısı Sorman’ın vefatı dolayısıyla da başsağlığı dileyen Kubilay “Ülkemiz her ne kadar sanayi alanında çok ileri olsa da aynı zamanda dünyada önemli bir tarım ülkesi” dedi. Tarıma önem veren bir millet olduğumuzu söyleyen Kubilay “Dünyada en kaliteli üretim yapan ülkeler arasındayız” dedi.

Çerkezköy Haber / Ragip KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10