3 projenin temeli 2015 yılı içinde atılacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kültür Parkı, Kültür Merkezi ve Yeni Pazar Yeri projeleri ile ilgili açıklama yaptı.

Çerkezköy 18.05.2015 00:47:00 0
3 projenin temeli 2015 yılı içinde atılacak

BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE YÜRÜTÜYORUZ

Akay, Kültür Parkı ve Kültür Merkezi projesi kapsamında çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Kültür Parkı ve Kültür Merkezi projelerini Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüklerini belirten Akay, “Kültür Merkezi’nin proje çalışmaları tamamlanmak üzere. Ağustos ayında Kültür Merkezi’nin temelini atmayı planlıyoruz” dedi.

2015’TE TEMELLERİNİ ATMAYI HEDEFLİYORUZ

Kültür Merkezi, Kültür Parkı ve Yeni Pazar Yeri projelerinin birbiri ile ilişkili projeler olduğunu söyleyen Akay, Pazar Yeri projesini Çerkezköy Belediyesi’nin, diğer iki projeyi ise Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağını ifade etti. 3 projenin de temelini 2015 yılı içinde atmayı planladıklarını dile getiren Akay, “Bu konuda önümüzdeki en büyük soru işaretlerinden biri de Subay Lojmanları konusudur. Önümüzdeki hafta bu konudaki son durumu öğrenmek amacıyla Ankara’ya gideceğiz” dedi.

İLÇE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Amaçlarının önce Kültür Merkezi’ni yapmak olduğunu ifade eden Akay “Daha sonra Astsubay Lojmanları’nı da ilçemize kazandırarak Kültür Parkı projesini hayata geçirmek istiyoruz” dedi. Bu projenin ilçe için çok önemli olduğunu vurgulayan Akay, “Hızlı ve ciddi bir çalışma içindeyiz. İnşallah çalışmalarımız yakında görsel olarak da kendini gösterecek” dedi.

YOL ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ DE BİLGİ VERDİ

Yapılacak olan yol çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Akay Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden temin edecekleri parke taşlarla Kızılpınar Mahallesi’nde parke taş yol yapacaklarını söyledi. Ayrıca bir önceki mecliste aldıkları kredi kullanma yetkisi ile Fatih Mahallesi’nde yaklaşık 3 milyon TL bedelli bir asfaltlama çalışması yapacaklarını dile getiren Akay, Fatih Mahallesi’ndeki bütün beton yolları ve Gazi Osman Paşa Mahallesi’ndeki bazı sokakları asfaltlayacağız” dedi. İhaleyi Haziran ayında yapacaklarını söyleyen Akay, Haziran ayı sonunda asfaltlama çalışmalarına başlayacaklarını dile getirdi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10