Engelliler Türk Müziği Korosu ayakta alkışlandı

Sakatlar Haftası dolayısıyla düzenlenen "Engelleri Müzikle Aşalım" konseri ile sanatseverlerin karşısına çıkan F.Fahrihan Ünsal yönetimindeki Çerkezköy Belediyesi Engelliler Türk Müziği

Çerkezköy 18.05.2015 00:49:00 0
Engelliler Türk Müziği Korosu ayakta alkışlandı

ENGELLERİ MÜZİKLE AŞALIM

Önceki akşam saat 20.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlenen konseri Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve sanatseverler izledi. Konser öncesi İstiklal Marşı’nı okuyan koroya ‘İşitme Engelliler Kursu’na katılan kursiyerler de eşlik etti.

SOLİSTLER SESLENDİRDİ

Konser iki bölümden oluştu. Tamburi Cemil Bey’in Kürdili Hicazkar Peşrevi’nin seslendirilmesi ile başlayan konser, Neveser Kökdeş’in Kürdili Hicazkar şarkısı ‘Canandan Uzak Kaldı Gönül’ isimli eserin solistler Şengül Civan ve Oğuz Gökdemir tarafından seslendirilmesi ile devam etti. Zeki Müren’in Kürdili Hicazkar şarkı ‘Uzun Yıllar Bekledim’ isimli eseri de solistler Gürol Aksu ve Hülya Metin seslendirdi. Mahmut Oğul’un Kürdi şarkısı ‘Ayrı Bedende Can Gibiyiz’ isimli eserin solistler Mustafa Akgün ve Meral Dağaşan tarafından seslendirilmesinin ardından konser Zeki Müren’in Nihavend şarkısı ‘Bülbül Aşıkmış Güle’nin Hülya Metin ve Ali Tansu tarafından seslendirilmesi ile devam etti. Zeynettin Maraş’ın Nihavend şarkısı ‘İnleyen Nağmeler’ isimli eserin solistler Havva Akgün ve Yunus Gökdemir tarafından seslendirilmesinin ardından Alattin Ersoy’un Nihavend şarkısı ‘Biliyorsun Bir Zamanlar’ isimli eseri Gülçin Çil ve Cengizhan Çil, Zeki Müren’in Nihavend şarkısı ‘Gözlerinin İçine Başka Hayat Girmesin’ isimli eseri de Oğuz Gökdemir seslendirdi.

“EVLERİNİN ÖNÜ HANDIR” İLE SONA ERDİ

Konserin ikinci bölümü de Alaettin Şensoy’un Nihavend şarkısı ‘Bübüleyen Gözlerinle’ isimli eserin solistler Nursena Kuru ve Batuhan Kaya tarafından seslendirilmesi ile başladı. Gündoğdu Duran’ın ‘Gözleri Aşka Gülen’ isimli eserinin solistler Büşra Tecmen ve Oğuz Gökdemir tarafından seslendirilmesinin ardından Bilge Özden’in Nihavend şarkısı ‘Gökten Yağmur Değil’ isimli eseri de solist Tunay Kanat seslendirdi. Teoman Alpay’ın Nihavend şarkısı ‘Dün Göztepe’nin’ isimli eseri Ayten Arslan ve Gürol Aksu, Yusuf Nalkesen’in Mahmurlu Hüzzam şarkısı ‘Neden Kaçtın Uzaklara?’ isimli eseri Hülya Güven ve Ferhat Arslan, İsmail Hakkı Bey’in Muhayyer Kürdi şarkısı ‘Fikrimin İnce Gülü’ isimli eseri Şengül Civan, Teoman Alpay’ın Muhayyer Kürdi şarkısı ‘Sarmaşık Güller’ isimli eseri Havva Akgün seslendirirken, Muhayyer Kürdi Türkü ‘Evlerinin Önü Handır’ isimli türküyü de koro seslendirdi.

HEDİYELER VERDİ

Çerkezköy Belediyesi Engelli Türk Müziği Korosu uzun süre ayakta alkışlanırken, gecenin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, büyüleyici konserde emeği geçen herkese teşekkür etti ve kora görevlilerine küçük hediyeler verdi.

Çerkezköy Haber / Ragip KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10