Öztrak: CHP halkın umududur.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ 1.Sıra Milletvekili Adayı Faik Öztrak pazar günü CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatının düzenlediği kahvaltı programında partililer ile b

Çerkezköy 18.05.2015 16:01:00 0
Öztrak: CHP halkın umududur.

Gabralı Otel’de düzenlenen kahvaltıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ 1.Sıra Milletvekili Adayı Faik Öztrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,CHP Tekirdağ Milletvekili 5. Sıra adayı Arzu Mandalı Sucu,CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk,Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün ve tüm mahalle Muhtarları,Türk-İş Tekirdağ İle Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak,Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Arat, ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan,ÇYDD Çerkezköy İlçe Sekreteri Cihan Pektaş,Hacı Bektaş  Veli Derneği Başkanı ve Alevi Dedesi Sinan Boztepe,CHP Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Cemal Ogün Kürümoğlu ile partililer katıldı.

 

“TEK UMUT CHP’DİR”

 

Programda ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk konuşma gerçekleştirerek, programa katılanlara teşekkür etti. Seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydeden CHP Tekirdağ 5.Sıra Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu “ Ülkemizde bir şeylerin iyi gitmediğini gördüm ve partiden aday adaylığımı açıkladım. Aday olduktan sonra da çalışmalarımızı aralıksız sürdürdüm. Halkımız CHP’yi iktidarda görmek istediklerini bizlere iletiyorlar. CHP halkın umududur. Halkımızın bizlere göstermiş olduğu teveccühe çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

“BİZ İNANIYORUZ”

 

Tekirdağ’ın özel bir bölge olduğunu kaydeden Sucu “ Yerel seçimlerde nasıl 12-0 yaptıysak, 7 Haziran’da da 6-0 yapmalıyız. Bunu halkımız ile başaracak güçte ve inançtayız. Bizim omuzlarımızda 12-0’ın onuru ve yükü var bu nedenle 7 Haziran genel seçimlerinde 6-0 yapmalıyız. Biz ülkenin sorunlarına talibiz ve hedefimiz de 6-0 yapmaktır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında her şey çok daha iyi ve mutlu insanların ülkesi bir Türkiye olacaktır” dedi.

 

“CHP’DEN KORKUYORLAR”

 

Türkiye’de özgürlüklerin kısıtlandığı ve sıkıntıların ise devam ettiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 1. sıra Milletvekili Adayı Faik Öztrak “Bugün Çerkezköy’de olmaktan son derece mutluyum. Ülkemiz gerçekten çok kötü yönetiliyor. Türkiye’de uzun yıllardır insanın özgürlükleri kısıtlanıyor. Dönüp arkaya baktığımız da ise iktidarın kimine paralelci, kimine ise vatan haini dediğini görmekteyiz. CHP olarak biz ne yapacağımızı halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Bizler anlattıkça iktidar saldırmaya başlıyor. İşçilerimizi, emeklilerimizi, memurlarımızı, çiftçilerimizi rahatlatacak bir program hazırladık. Emeklilerin durumunu iyileştirmek, asgari ücreti bin 500 TL yapacağız dedik. İktidar ise hemen asgari ücreti bin TL’ye çıkardı. Sıfır faizli kredi uygulamamız var dedik. Çiftçimize ise mazotun bin 500 TL olacağını söyledik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise nasıl vereceğimizi söyledi. Devlet olarak sen 9.4 milyar vergi alıyorsun bunun bir yarısını veriyorsun. Bunu da veriyorlar ama tarıma da desteği kesecekler. Bu ülkede 100 lira gelirin yüze birini vereceğim diyorlar ama söyledikleri CHP’den korktukları için” diye konuştu.

 

“GEREKEN CEVAP SANDIKTA VERİLECEKTİR”

 

Bugüne kadar Müslüman ülkelerde ne siyasi parti liderinin ne de Cumhurbaşkanının meydanlara Kur'an-ı Kerim ile çıkmadığını kaydeden Öztrak “ Bu durum yakışıksız ve tehlikeli bir durumdur. Recep Tayyip Erdoğan bu tepkiyi hem ülkesinden hem de Müslüman ülkelerden görüyor. Bir Cumhurbaşkanı tarafsız olması gerekiyor. Meydanlara çıkıp AK Partiye oy istemeyecektir. Başbakan Davutoğlu’da meydanlarda Tayyip Erdoğan’a başkanlık verilmesi için oy istiyor. Bu dünyanın hiçbir yerinde görülmüş duyulmuş bir durum değildir. Halkımız onlara 7 Haziran’da gereken cevabı sandıkta verecektir” dedi.

 

“HESAP VERMEK ZORUNDALAR”

 

Başkanlık sisteminin bu ülkede yaşayanların karnını doyurmayacağını kaydeden Öztrak “ Bu başkanlık sistemi insanları daha yoksul hale getirir, En iyi yönetim şeklide demokrasidir. Türkiye’de artık idam cezası kalmamıştır. Dünyanın hiçbir yerinde de siyasetçi idam edilmez. Başbakan Davutoğlu, artık bu ülkede hesap verilmeyecek diyor. Eğer yanlış yaptıysa vermek zorundalar” diye konuştu.

 

“BÜYÜMENİN HER KESİME YAYILMASI GEREKİYOR”

 

Ülkede çalışan taşeron işçiler konusuna da açıklık getiren Öztrak, iktidara geldikleri zaman bu sorunu çözeceklerini kaydetti. Öztrak “ Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yoksulluğu bitireceğiz ve asgari ücreti vergi dışı bırakacağız. Biz  her kesim vatandaşımızın rahat etmesi için gereken önlemleri almaya devam edeceğiz. Bugün ülkemizde faizler artmış ve çok büyük harcamalar da oluşmuştur. İstanbul’da ki alışveriş merkezleri Londra, Paris’de bulunanların üç katı fazladır. Bu kadar alışveriş merkezi dünyanın hiçbir metropolünde yoktur. Bunlar küçük esnafın yok olmasına neden oluyor. Büyümenin her kesime yayılması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

 

SORULARI YANITLADI

 

Öztrak “ Türkiye’de seçimler adil olmayan koşullarda yapılmıyor. 7 Haziran’da vereceğiniz oylar AK Parti’yi iktidardan götürecek reform mahiyetindedir. Bu seçimlerde sandıklara çok sıkı bir şekilde sahip çıkacağız. Bu nedenle seçimde hile yapılmamasının önüne geçmeliyiz” dedi. Konuşmasının ardından Öztrak, kendisine yöneltilen soruları ise tek tek yanıtladı.

 

“YASA ÇIKSIN”

 

Türk İş Tekirdağ Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak “ Türkiye’de 80 bin işçi çalıştığı dönemlerde 12 bin sendikalı işçi vardı. Günümüzde 6 milyon işçi olmasına rağmen toplam 800 bin sendikalı olmuştur. Bunun da 600 bini Türk İş Konfederasyonuna bağlı sendikalı işçiler oluşturmaktadır. Türkiye’de Türk Metal Sendikasının 160 bin üyesi var. Sendikaların önündeki engellerin kaldırılmasını, kayıt dışı işçilerinde sendikalı olarak kayıt alınması yönünde yasa çıkarılmasını istiyorum” dedi.

 

“GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR”

 

Öztrak ise, CHP olarak seçim beyannamesinde de sendikal hakların yeniden düzenleneceğini,

 

sendikaların önündeki engellerin kaldırılacağı ve çalışma saatlerinin 8 saat olarak düzenleneceğini kaydederek “ İşçilerin çalışma koşulları iyileştirilecek. Kimsenin mağdur edilmeyeceğinin garantisini veriyorum. Artık sendikalar ücret sendikacılığı olmadığını çok iyi biliyor. İşçiler kazanmaz ise tüketim durumu düşer. İşveren zarar edeceğini biliyor. Durumlarının iyileştirilmesi için sendikaları güçlendirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

 

“SEKTÖR İLE NE GİBİ YAPTIRIMLARINIZ OLACAK”

 

Programda konuşan Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat “ Günümüzde nakliyeciler olarak çok zor durumda mücadele ediyoruz. Maliyetlerin dışında ise mazot fiyatının da yüksek olması işimizi de daha da zorlaştırır hale getirdi. İktidara geldiğiniz zaman bizim sektörümüz ile ilgili ne gibi yaptırımlarınız olacak” dedi. Kamyoncuların en pahalı mazot tükettiğini bildiğini kaydeden Öztrak “ Sizlerin çok ciddi bir sıkıntınız olduğunu biliyorum. CHP iktidarında servisçilerimiz ve kamyoncularımız ucuz mazot kullanacak. Bu sıkıntılarınızı çözümleyeceğiz. Ayrıca K-1 belgesini para ile alıyorsunuz. K-1 belgesi almak parayla olmaz. Bu sizler için büyük bir yük olarak gözüküyor” dedi.

 

“MUTLU İNSANLARIN ÜLKESİ YAPACAĞIZ”

 

Basın mensuplarının yerel basının iyileştirilmesi konusunda ne gibi çalışmalar yapılacağını sorması üzerine konuşan Öztrak “ Şuan ülkemizde özgür basın diye basın kalmadı. Yerel basının günümüzde çok zor şartlar altında mücadele ettiğini görüyoruz ve biliyoruz. Yerel basınımızın güçlenmesi ve daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalar yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında her kesimin sorunlarını tek tek çözümleyeceğiz. Türkiye’yi mutlu insanların ülkesi yapacağız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10