19 Mayıs kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gündür

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 96. yıldönümünde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ÇerkezkÃ?

Çerkezköy 19.05.2015 19:23:00 0
19 Mayıs kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gündür

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlamalar saat 10.00’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinlikler Güven Sokak’ta bulunan Kapalı Otopark alanı üstündeki tören alanında devam etti. Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal 19 Mayıs’ın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olduğunu söyledi.

“GENÇLERE ARMAĞAN ETTİ”

Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içersinde Samsun’da attığı ilk adımın, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu dile getiren Aysal “Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 96’ncı yıldönümünde mutluluk ve heyecanı içersindeyiz. Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptir. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakalan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşını ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü gençlerimize armağan etmiştir” dedi.

“HEPİMİZİN GÖREVİ OLMALIDIR”

Atalarımız bu milletin geçmişi, gençliğin ise bu milletin geleceği olduğunu söyleyen Aysal “Gençlere değer veren, onları iyi şekilde yetiştirecek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlarına hazırlayan milletler, geleceğe huzur ve güvenle bakabilirler. Gençlerimize düşen en büyük görev ise; bu kutsal vatan topraklarını tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Vatan, bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Yarının yetişkinleri olan gençlerimize; mutlu, huzurlu ve donanımlı olmaları için her türlü desteğin verilmesi, iyi yetişmeleri konusunda önlerine çıkan sorunların giderilmesi hepimizin görevi olmalıdır” dedi.

VATANI EN ÇOK SEVEN, GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR

Gençlere de seslenen Aysal “Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içindi tüm sorunların üstesinden geleceksiniz. Birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getirerek, Türkiye Cumhuriyetini omuzlarında yükselteceksiniz. Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınları sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisin yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de ‘Vatanı en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yok.  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

GENÇLİĞE HİTABE OKUNDU

Aysal’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ayça Karabağ “Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda” , ÇTSO Anadolu Lisesi öğrencisi Yasin Bozkurt ise “O Geliyor” şiirlerini okudu. ÇTSO Anadolu Lisesi öğrencilerinden Emre Aslan’ın ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”ni okumasının ardından 19 Mayıs Kupası Genç Erkekler Basketbol turnuvasında birinci olan ÇTSO Anadolu Lisesi’ne, ikinci Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’ne, üçüncü olan Pakize Narin Anadolu Lisesi’ne, Genç Kızlar Voleybol turnuvasında birinci olan ÇTSO Anadolu Lisesi’ne, ikinci olan HFZ Anadolu Lisesi’ne, üçüncü olan HFZ Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerine ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından verildi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Bayanlar 2000 metre atletizm müsabakasında birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Aleyna Tatlı, ikinci olan ÇTSO Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur Erden, üçüncü olan Halit Narin Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencisi Aycan İnik’e ödülleri CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer tarafından verilirken, Erkekler 3000 metrede birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer İnci, ikinci olan Kızılpınar Belediyesi ÇPL öğrencisi Hasancan Karaoğlu ve üçüncü olan Halit Narin Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Şahin Taş’a ödülleri ise Çerkezköy Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan tarafından verildi. 

ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN AKAY VERDİ

Genç Erkekler masa tenisi turnuvasında birinci olan HFZ Anadolu Lisesi öğrencisi Aykut Gönül’e, ikinci olan HFZ Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Erişmiş ve Halit Narin Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Harun Aslan’a ise ödülleri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mikail Demirci tarafından verildi. Programda ilçe çapında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencisi Nergiz Şevval Gün’e, ikinci olan Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Rümeysa Çiçek’e, üçüncü olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Süleyman Can Muhtaroğlu’na ise ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Okullar arası Tekvando şampiyonasında Türkiye üçüncüsü olan Fatih Sert, Anadolu Yıldızları Türkiye üçüncüsü olan Nurullah Narin Ortaokulu ve 2015 yılı içinde katıldığı üç turnuvada da Türkiye şampiyonu olarak Çerkezköy’ün gururu olan Kübra Kepenek sahneye davet edilerek Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından madalyaları takıldı. Kübra Kepenek’in başarıları okunurken, protokol üyeleri Kepenek’i ayakta alkışladı. Ödül törenin ardından ”Arda Boyları” albümü ile herkesin beğenisini kazanan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Korosu sahneye çıktı. Müzik Öğretmeni Süleyman Özoğlu yönetiminde albüm şarkılarını seslendiren koroya dinleyiciler de alkışlarla eşlik etti. Konserin ardından sahneye Güzel Spor Okulu öğrencileri Kübra ve kardeşi Senanur Kepenek çıktı. Başarılı sporcuların tekvando gösterisi ilgiyle izlendi. Program halk oyunları yarışmasında Zeybek dalında Türkiye üçüncüsü olan Anadolu Endüstri Meslek Lisesi Spor Kulübü Halk Oyunları ekibinin eğitmen Burhan Öztürk yönetiminde Ege yöresine ait oyunları sergilemesi ile devam etti. Halk oyunları gösterilerinin ardından program sona erdi.

KATILIM YOĞUN OLDU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına CHP Tekirdağ Milletvekili ve 2.Sıra Milletvekili Adayı Dr.Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mikail Demirci, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, MHP İlçe Başkan Vekili Ahmet Aydeniz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, AK Parti 6.Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Üzgün, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman,  Mal Müdürü İlhami Taşkın, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy temsilciliği üyeleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA – Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10