Hayrabolu'da tepreş şenlikleri eğlenceli geçti

Hayrabolu Emiryakup mahallesinde düzenlenen geleneksel "Tepreş Şenlikleri"nin 22'ncisi köy meşeliğinde yapıldı.

Hayrabolu 20.05.2015 15:17:00 0
Hayrabolu

ATATÜRK BÜSTÜ AÇILDI

Tepreş şenliği, saygı duruşu ve ardından İstiklal marşı ile Kırım Milli Marşlarının çalınmasıyla başladı. Emiryakup Mahallesi’nde gerçekleştirilen Tepreş Şenlikleri’nde yeni yapılan Atatürk Büstü de törenle açıldı.

TARİHİMİZİ GERÇEK ANLAMDA ÖĞRENMELİYİZ

Şenliğe katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaevli yaptığı konuşmada, Tepreş şenliklerinin geleneksel tatar halklarının bayram havasında kutladığını ve şenliğin yörede yaşayan Tatarların adeta buluşmasına vesile olduğunu ifade etti. Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ise yaptığı açıklamada, şenliklerin insanları bir araya getiren hasret giderme ve kaynaşma günleri olduğunu kaydetti.  Altayoğlu, “200 bin insanı 60 günde şehit vermek, yavruların anasız, babasız, dedesiz ve yetim kalmasının hiç kolay olmadığını belirtti. Önemli olan bu tarihi hep beraber paylaşmak, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün her konuda mükemmel sözleri var, ama tarih ile sözlerini baştan aşağı gözden geçirmek gerekiyor. Eğer tarihimize sahip çıkamazsak, tarihimizi gerçek anlamda öğrenemezsek her yerde sadece “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesiyle hareket etmemiz imkansızdır. Tepreş şenliğinin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

BU YIL BEREKETLİ GEÇECEK

Protokol tarafından tatar geleneğinde yılın bol ve bereketli mi geçeceğine dair geleneksel “kalakay tıgırtması” adı verilen ekmekleri yuvarladılar. Yuvarladıklarında ekmeğin üste gelmesiyle bereketli bir yıl geçeceği görüldü. Tepreş Şenliklerinde Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ve tekvando gösterileri de sunuldu. Tatar geleneksel kültürlerinin yemek ve oyunlarının sergilendiği programda, misafirlere cantık adlı tatar böreği ile tatarlara Özgü çiğbörek ve ayran ikram edildi.

Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10