Kapaklı'dan da Mursi tepkisi yükseldi

Çerkezköy dışında Kapaklı'da da önceki gün Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi protesto edildi. Ak Parti Kapaklı Gençlik Kolları tarafından düzenlenen protestoya İ

Kapaklı 20.05.2015 18:27:00 0
Kapaklı

MERKEZ CAMİ ÖNÜNDE DÜZENLENDİ

AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Erdal ve çok sayıda partilinin katıldığı Mursi protestosu önceki gün saat 19.30’da Kapaklı Merkez Cami önünde yapıldı. Grup adına basın açıklamasını AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Erdal okudu.  Erdal, “Alınan idam kararı siyasidir. Mısır’da bugün Sisi önderliğinde yargı katliamları iç içe geçmiştir. Demokrasiden bahseden uluslar arası toplum, bu duruma sessiz kalmaktadır. Dünyaya demokrasi getireceğini söyleyen Amerika bugün nerede? Her iki lafından biri demokrasi olan ve demokrat geçinen Avrupa nerede? Neden olup biteni sus pus izliyorlar? Bunların demokrasi anlayışı bu mu?” dedi.

MISIR’IN YANINDA YALNIZCA TÜRKİYE VAR

Konuşmasında Mısır’ın demokrasiden uzaklaştığını vurgulayan Ak Parti Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Erdal, şöyle devam etti: “Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, gayrimeşru Sisi yönetimince idamla cezalandırıldı. İdam cezası Mursi için bir şeref belgesidir. Sisi ve onun destekçisi Batılı ülkeler için ise yüz karası bir lekedir. Maalesef diğer mazlum ülkelerde olduğu gibi Mısır’ın yanında da sadece Türkiye var. Bizim koskoca bir tarihimiz var. Geçmişimizle gurur duyduğumuz demokrasi abidesi Osmanlı İmparatorluğumuz var. Mursi’nin ve Mısır halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Mursi ve Mısırlı kardeşlerimize Türkiye’den selam olsun.” 

TEKBİR GETİRİP YÜRÜDÜLER

Ak Partililer Erdal’ın yaptığı basın açıklamasının ardından “Mursi’ye Selam Direnişe Devam”,   “Kardeşim Sen Özgürsün”, “Ey Ümmet Şimdi Değilse Ne Zaman”, “Tüm Dünya Başını Kuma Gömse de, Sen Susma Müslüman Baş Eğme Haykır”, “Firavun'un Karşısında Olmak Yetmez, Musa’nın Yanında Olmak Gerekir” gibi yazılı pankartlarla, tekbirler ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Pınar Bulvarı’nda yürüyen Ak Partililer daha sonra sessizce dağıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10