Pakize Narin Anadolu Lisesi Türkiye birincisi oldu

Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi, Ulusal Liseler Arası Proje/Anismasyon/Belgesel yarışmasında "Can Küre/Çerkezköy Dönüşürken" isimli belgesel ile Türkiye birincisi oldu

Çerkezköy 21.05.2015 18:26:00 0
Pakize Narin Anadolu Lisesi Türkiye birincisi oldu

Pakize Narin Anadolu Lisesi, Türkiye Coğrafya Kurumu’nun bu yıl 8.’sini düzenlediği Ulusal Liseler Arası Proje/Anismasyon/Belgesel yarışmasında "Can Küre/Çerkezköy Dönüşürken" isimli belgesel ile kısa belgesel dalında Türkiye birincisi oldu.

AVANTAJLAR VE DEZAVANTAJLAR

"Can Küre/Çerkezköy Dönüşürken" belgeselinde; Çerkezköy´ ün fiziki ve beşeri özellikleri, konumu, avantaj ve dezavantajlarıyla anlatılıyor. İstanbul’un gelişim aksında bulunan Çerkezköy’ün sanayileşmesi, sanayiye bağlı olarak nüfusun yoğunlaşması ve bu unsurların ortaya çıkardığı hava kirliliği üzerinde durulan belgeselde kirliliğin insan sağlığı üzerindeki etkisi araştırılıyor.

3 ÖĞRENCİ TARAFINDAN HAZIRLANDI

Belgesel Coğrafya öğretmeni Elif Ece Özkardaş danışmanlığında, Bilim ve Teknoloji öğretmeni Alper Fidan’ın desteğiyle, 11/C sınıfı öğrencilerinden Ayşe Kuru, Ecem Gürkan ve Gözde Ordukaya tarafından hazırlandı.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10