Öğrencilerden velilere bahar konseri

Çerkezköy Mevlana Ortaokulu öğrencileri tarafından Bahar şenliği kapsamında konser düzenlendi.

Çerkezköy 21.05.2015 18:27:00 0
Öğrencilerden velilere bahar konseri

 

KONSER DÜZENLENDİ

Önceki gün saat 17:00’da Mevlana Ortaokulu bahçesinde yapılan Bahar Konserine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Nihat Mıstık, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, okul Öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci ile veliler katıldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Mevlana Ortaokulu Müdürü Mehmet Erçin, düzenledikleri programında kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür etti.

“YÜZDE 75’E ÇIKARDIK”

Okul Müdürü Mehmet Erçin’in ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay kürsüye geldi. En esaslı meselelerinin eğitim olduğunu kaydeden Kubilay “Eğitimin her aşaması ile ilgiliyiz. Kısa bir süre önce okul öncesi eğitim kampanyası başlattık. Ana sınıflarımıza, ana okullarına büyük önem veriyoruz. Okul öncesi okullaşma oranı yüzde 71 den, çalışmalar neticesinde bir ay içinde yüzde 75’e ulaştı. Hedefimiz yüzde 90’lara ulaşmaktır” dedi.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Vatandaşlara ve velilere çağrıda bulunan Kaymakam Kubilay, “Lütfen çocuklarınızı anasınıfına ve okullara gönderin. Biz bundan büyük memnuniyet duyacağız. Bunun sonuçlarını ilçe olarak ileride alacağız. Eğitimin kalitesini artırmak istiyorsak okul öncesinden başlamamız gerekiyor. Okuma yazma seferberliği başlattık. Okuma yazma bilmeyen kim olursa olsun lütfen İlçe milli Eğitim Müdürlüğüne, okul müdürlüklerine, halk eğitim merkezlerine en yakın birimlere başvurarak ücretsiz kurslara katılabilirler. Okuma yazma oranının yüzde 100 olmasını istiyoruz. Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumların katkısını ve desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

 BÜYÜK BEĞENİ TOPLADILAR

Konuşmaların ardından başlayan gösterilerde ilk olarak 6-A sınıfı öğrencilerinden Emirhan Van’ın monolog gösterisi ile Mevlana Ortoakulu Tiyatro Kulübü öğrencilerinin hazırladığı ‘Bir Garip Ameliyat’ isimli sıkeç gösterisi protokol mensupları ve davetlileri kahkahaya boğdu. Ardından ise Mevlana Ortaokulu Müzik Öğretmeni Tülay Şenel Ogan’ın yönetiminde sahne alan ritim grubu büyük beğeni toplarken, müzik korusu  ise “Yörük Ali”, “ Yenice Yolları”, “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Dım Dım Yar”, “Zeytinyağlı Yiyemem”, “ Çemberimde Gül Oya”, “Kızılcıklar Oldu Mu”, “ Çayır Çimen Geze Geze”, “Bahçelerde Börülce” şarklarını seslendirdi.

KORO İLE SONA ERDİ

Programın devamında 3-F sınıfı öğretmeni Özlem Yılmaz yönetimindeki Halk Oyunları ekibi gösterisi ise büyük alkış aldı. Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından “Ben senin Yaşındayken” tiyatrosu sahnelendi. Bahar konseri Onur Anıl Erin yönetimindeki korunun “Nane Limon Kabuğu”, “Divane Aşık Gibi”, “Katibim”, “Hayat Bayram Olsa”, “Çayır Çimen Geze Geze”, “ Abe Kaynana”, “ Damat” müziklerini seslendirmesinin ardından sona erdi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10