Başkanımız yer gösterisin, bizler okul yapmaya hazırız

Kapaklı Karaağaç'ta yapılması planlanan 24 derslikli Karaağaç Kız Meslek Lisesi ve Anaokulu'nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Çerkezköy 21.05.2015 19:02:00 0
Başkanımız yer gösterisin, bizler okul yapmaya hazırız

Dün saat 14.00’de Karaağaç Mahallesi Atatürk Ortaokulu alanında gerçekleştirilen temel atma töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Programda açılış konuşmasını yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç’ı ziyaret ettiklerinde okul eksikliğini vatandaşlardan duyduklarını belirtirken, “Devlet Erkanı ve Hükümetimiz tarafından artık buraya hizmetler gelmeye başladı. Biz Kapaklı ile beraber mahallemiz olan Karaağaç’ın inşallah önümüzdeki aylarda da yerel yönetimler olarak hizmetleri yerinde görmeye başlayacaksınız” dedi.

“OKULUMUZUN TEMELİ ATILACAKTIR”

Karaağaç vatandaşlarını devlet erkanı, hükümet ve TBMM’de grubu bulunan veya bulunmayan tüm vekillerle takım oyununu oynamaya devam edeceklerini kaydeden Mandalı, “Gözleri arkada kalmasın, hizmetlerden mahrum olmasın. Hizmetleri hep beraber kararlı bir şekilde gerçekleştireceğimizden Karaağaçlı dostlarımıza müjdeyi verme unsuruna sahibim. Şu anda coğrafyamızda 23 civarında okulumuz hizmet vermeye devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde de inşallah büyükşehir belediye başkanımız bütçeden nakdi yardım ayırarak Kapaklımızın merkezinde olmak üzere 40 derslikli bir okul temeli atılacaktır” dedi. Mandalı, sözlerini okulun hayırlı olması temennisi ile tamamladı.

 “28 MİLYON 342 BİN TL YATIRIM YAPILMIŞTIR”

Temeli atılan 24 derslikli Karaağaç Kız Meslek Lisesi ve Anaokulu’nun yanı sıra Kapaklı’da Ticaret Lisesi’nin de inşaatının devam ettiğini kaydeden Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, “Bu okulun ihale maliyeti 5 milyon TL’dir. Tek başına Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetimiz ufak tefek binaları yapıp da halkın hizmetine sunmuyor. Milli Eğitim Bakanlığı hizmeti halkın ayağına götürürken, o hizmeti sunduğu zaman tam mükemmel yapmaya çalışıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Kapaklı’ya 2013 yılı ortasından bu döneme kadar okullarımızın toplam eğitim yatırım bedeli 28 milyon 342 bin TL’dir” dedi.

“YETERKİ BAŞKANIMIZ BİZE YER GÖSTERSİN”

Kapaklı’da öğrenci sayısının arttığını kaydeden İşler, “Kapaklı’ya ne kadar eğitim alana yaparsak yapalım yetişemiyoruz. Hazır problemsiz istimlak gerektirmeyen halkın rahat ulaşabileceği arsa oluşturduğu zaman yatırım Kapaklı’ya gelecektir. Arsa oluşturduğu an hiçbir sıkıntımız yoktur. Kapaklı’nın eğitim kalitesi yükselecek, sizlere layık olan okulları yapmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ilçelerimize belirli oranı aktarmak zorundadır. 11 ilçemizde 11 okul projemiz var. Kapaklı’da arsa kıymetli yer ise azdır. Kapaklı’ya yaptığımız okulların dersliğinin fazla olması gerekiyor. Bu yıl Haziran’a kalmayacak 40 derslikli okulun temeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın kanuna uygun olarak öz gelirlerinden yapılacak. Biz eğitimi önemsiyoruz. Eğitimi önemserken insan ve mekan özelliğine dikkat etmemiz gerekiyor. Başkanımız yer gösterisin, bizler okul yapmaya hazırız” açıklamasında bulundu.

“700 DERSLİK GEREKİYOR”

Kapaklı’da 350 dersliğin bulunduğunu kaydeden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise konuşmasında, “2023 hedefleri doğrultusunda Kapaklı nüfusunun 150 bini bulabileceğini düşünüyoruz. Bu artan nüfusa paralel olarak Kapaklı’ya 700 derslik gerekiyor. Kapaklı göç almakla birlikte genç nüfusun artması ile derslik ihtiyacı oluyor. Karaağaç halkımızı memnun edecek bir açılış yaptığımızı düşünüyorum. Karaağaç’a geldiğimde vatandaşlar acil lise olarak, meslek lisesi ihtiyacı olduğunu söylediler. Bu dönemde planlanmakta olan meslek lisesi inşaatını hızlandırmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Sanayiciler İlkokulu ve Kapaklı Belediyesi Ortaokulu ile Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Programda mehteran takımı da muhteşem bir konser ile sahne aldı. Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş’ın duaları ile kurban kesilirken, programın sonunda sahneye çıkan protokol üyeleri butona hep birlikte basarak 24 derslikli Karaağaç Kız Meslek Lisesi ve Anaokulunun inşaatına ilk harcı koydu.

PROTOKOL ÜYELERİ KATILDI

Programa Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant , Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, SGK Müdürü İshak Marangoz,  AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe,  AK Parti Tekirdağ Milletvekili adayları Ayşe Doğan ve Ahmet Üzgün, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10