Küçük bir fiş büyük bir iş!

NKÜ'de düzenlenen "Kayıt Dışı Ekonomi'nin Azaltılması" konulu konferansta konuşan Gelir İdaresi Grup Müdürü Şenol "Almadığınız her fiş ülkemizi değil başkala

Tekirdağ 22.05.2015 17:06:00 0
Küçük bir fiş büyük bir iş!

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Gençlik Merkezi işbirliğinde “Kayıt Dışı Ekonomi’nin Azaltılması” konulu konferans düzenlendi. Fen Edebiyat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Yardımcıları Üzeyir Yitik ve Mehmet Enes Erol ile Gelir İdaresi Grup Müdürü Şenol Gelen konuşmacı olarak katıldı.

AMAÇ POZİTİF BİR BAKIŞ AÇISI YAKALAMAK

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin konferansın açılışında yaptığı konuşmada “Bu etkinlik sadece Tekirdağ’da değil 81 ilimizde her yıl bu dönemlerde gerçekleştirilmektedir. Amaç gençliğe hizmettir, ülkemizin temel taşları olan sizlerin ilgisini bu konulara çekebilmektir, vergi ve sosyal güvenlik konularında pozitif bir bakış açısı yakalayabilmektir” dedi.

VERGİ GELECEĞİMİZDİR

Konferansta, SGK İl Müdür Yardımcıları Üzeyir Yitik ve Mehmet Enes Erol, “Kayıt dışı istihdam” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda çalışma hayatını düzenleyen kanunlar, sosyal güvenlik statüleri, sigortalılara sağlanan haklar, kayıtlı istihdam durumu, kayıt dışı istihdamın nedenleri, etkileri ve mücadele yöntemleri anlatıldı. Gelir İdaresi Grup Müdürü Şenol “Toplumda Vergi Bilinci ve Gelir İdaresi Başkanlığı” isimli sunumunda verginin önemine değinerek Gelir İdaresi Başkanlığı hakkında bilgi verdi. Şenol konuşmasında şu vurguları yaptı: “Vergi geleceğimizdir.”, “Almadığınız her fiş ülkemizi değil başkalarını kalkındırır.” “Küçük bir fiş büyük bir iş” 

Konferans, katılımcılara teşekkür belgelerinin takdimi ve fotoğraf çekilmesi ile son bundu.

Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10