Akay: Yaralar sarılacak

Çerkezköy'de dün saat 13.40 sıralarında başlayan ve yaklaşık 2 saat süren sağanak yağış sonucu Gazi Osman Paşa, Yıldırım Beyazıt ve Fevzi Paşa Mahallelerimizde eski dere yatakları üzer

Çerkezköy 28.05.2015 10:59:00 0
Akay: Yaralar sarılacak

SULAR TAHLİYE EDİLDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı (TESKİ), Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Çerkezköy Belediyesi’nin yoğun çalışmaları neticesinde su taşkınlarına uğrayan 45 konut ve iş yerine dolan suların tahliye edildiği, çalışmalara 8 adet vidanjör, 4 adet kombine, 2 adet kuka, 20 adet motopomp ve iş makineleri katıldığı dile getirildi.

SORUNLU YERLERİ TESPİT ETTİK

Suların tahliye edildiği ev ve işyerlerinde iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, taşkının en önemli nedeninin dere yatakları üzerinde yapılaşma ve dere kesitlerinin daraltılması olduğunu belirtti. Çerkezköy’ün her yağmurdan sonra korkulu rüya görmemesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade eden Akay “Dünkü yağmurda taşan, tıkanan ve sorunlu yerleri tek tek tespit ettik. Buralar ile ilgili çalışmaları kısa sürede TESKİ ile birlikte yapacağız” dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Akay, taşkınlardan evi zarar gören vatandaşların ilçedeki otellere yerleştirildiğini ve bu vatandaşlara her türlü yardımı yapacaklarını ifade etti. Bu tür durumların bir daha yaşanmaması için çalışmalara vakit geçirilmeden başlanacağını ifade eden Başkan Akay, “Sağanak yağış nedeni ile dün Çerkezköy Belediyesi’ne 75 ihbar geldi. Bu ihbarlara vakit geçirmeden müdahale edildi. Bugünden itibaren taşkından etkilenen vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10