Sel baskınlarını Çerkezköy'ün kaderi olmaktan çıkaracağız

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy'de önceki gün yaşanan sel felaketinin ardından zarar gören vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Çerkezköy 28.05.2015 18:48:00 0
Sel baskınlarını Çerkezköy

 

YARALAR BİR AN ÖNCE SARILACAK

Çerkezköy’deki sel felaketinin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından TESKİ’de kriz masası oluşturuldu. Lüleburgaz’daki Büyük Trakya Mitingi’ne katılan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ayağının tozuyla sağanak yağış sonrası oluşturulan kriz masasına gelerek selle ilgili bilgiler aldı. Çalışmalar hakkında bilgi alan Yüceer, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile sel sonrası mağduriyet yaşayan vatandaşları ziyaret etti. Mağdur yurttaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Yüceer, “Yaralar bir an önce sarılacak” dedi.

KADERİ OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ

Yüceer, Çerkezköy’ün büyük bir alt yapı sorunu olduğunu ifade ederek “Bu durum bundan önceki dönemin yanlış uygulamalarının sonucudur. Yıllardır Çerkezköy ihmal edilmiştir. Sel baskınlarını Çerkezköy’ün, Kapaklı’nın kaderi olmaktan çıkaracağız. Gerekli tüm çalışmalar gerek Büyükşehir gerekse Çerkezköy belediyelerimiz tarafından yapılacak” diye konuştu.

DSİ İŞİ AĞIRDAN ALDI

Geçtiğimiz yıllarda da Pınarça ve Çorlu Dereleri’nin taşımasıyla benzer sel baskınları yaşandığını anımsatan Yüceer, “Bu kez Pınarça Deresi yapılan çalışmaların etkisiyle yatağından taşmadı. Dereler üzerinde ‘Islah’ çalışması başlatan DSİ, yerel seçim sonrası işi ağırdan aldı. DSİ’nin yarım bıraktığı işi tamamlamak için geçtiğimiz yıl belediye çalışma başlattı” dedi.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Yüceer, sel sonrası kriz masası oluşturarak, acil eylem planı hazırladıklarını ifade etti. En büyük tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu dile getiren Yüceer “Ekiplerimiz sel basan iş yerlerine, evlere anında müdahale etti. Hasarın daha az olması için canla başla çalıştı. Bir kez daha selden zarar gören Çerkezköy ve Kapaklılı hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10