Fitre zarfı dağıtılacak

Mübarek Ramazan-ı Şerif'in başladığı bu günlerde, Türk Hava Kurumu Fitre ve Zekat Zarfı dağıtarak hayırsever vatandaşlardan fitre ve zekat toplayacak.

Çerkezköy 21.06.2015 15:54:00 0
Fitre zarfı dağıtılacak

Ramazanın başlaması ile dağıtımı başlayacak olan bu zarflar ilçe merkezinde THK görevli personeli ile mahallerde ise muhtarlar vasıtasıyla dağıtılıp ve daha sonra tolanacak. Yetkililer, “Ramazan ayının sonuna kadar Kipa Alışveriş Merkezinde stant kurulacak. Çerkezköy ve Kapaklı’da görev yapan toplam 24 muhtarımıza da Pazartesi günü itibariyle fitre ve zekat zarflarını ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“YÜZDE 40’I KALIYOR”

 

Zarflardan toplanan gelirlerle ilgili bilgi veren yetkililer, “Yüzde 50’si bağış yaptığınız yerdeki il ve ilçelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na verilerek, yoksul, kimsesiz ve yardıma muhtaç kişilere, valilikler ve kaymakamlıklar aracılığı ile dağıtılıyor. Yüzde dördü Kızılay derneğine, yüzde üçü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na, yüzde üçü Türkiye Diyanet Vakfı’na, yüzde 40’ı ise Türk Hava Kurumu’na kalmaktadır” dedi.

 

“İLGİ BEKLİYORUZ”

 

 Türk Hava Kurumu tarafından elde edilen bu gelirleri, Genel Merkez’e aktardıklarını kaydeden yetkililer, “Türk Hava Kurumu Genel Müdürlüğü olarak da toplanan bu paralar ile yine kendi halkımızın geleceği ve eğitimi için kullanıyoruz.  Toplanan bu paralar kuruşuna kadar yine kendi halkımıza harcanmaktadır. Bu nedenle hayırsever Çerkezköy ve Kapaklı halkının ilgi ve desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10