Ana caddelere park ücreti bugün başlıyor

Çerkezköy'de bu günden itibaren ana cadde ve yollarda araç park edilmesine karşın ücret uygulaması başlıyor

Çerkezköy 23.06.2015 16:36:00 0
Ana caddelere park ücreti bugün başlıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin TEK Park Şirketi bu günden itibaren Çerkezköy’de ana caddelere park ücreti almaya başlayacak. Bu yeni uygulamayla birlikte pazar günleri hariç her gün 09.00 – 19.00 saatleri arası ana cadde ve yol kenarlarına park eden araçlardan ücret alınacak.

ÜCRETLİ UYGULAMA NERELERDE YAPILACAK

TEK Park Çerkezköy Sorumlusu Cihan Pektaş ana cadde ve yollarda başlatılan yeni uygulamayla ilgili Çerkezköy Haber’e açıklamalarda bulundu. Cihan Pektaş, uygulamanın yapılacağı cadde ve yollarla ilgili olarak bilgi verirken, “TEK PARK olarak Çerkezköy’de ilk etapta Atatürk Caddesi Altı Yol Kavşağı’ndan başlayarak Narin Kavşağı’na kadar uzanan güzergah, Öztrak Caddesi’nde Altı Yol Kavşağı’ndan başlayarak Narin Kavşağı’na kadar olan güzergah. Güveniş Caddesi’nde Cumhuriyet Meydanı’ndan İmar Sitesi’ne kadar olan güzergahta. Barbaros Caddesi’nde de Cumhuriyet Meydanı’ndan Çolakoğlu Sürücü Kursu’nun bitimine kadar olan güzergahta.Uğur Mumcu Caddesi’nde ise Cumhuriyet Meydanı’ndan Altı Yol Kavşağı’na kadar olan güzergahta. Kapalı yer altı otoparkı ile Otobüs Terminali yanındaki TIR parkı ilk etapta ücretli oto park kapsamındadır ve bu günden itibaren bu yerlere park eden araçlara otopark ücreti uygulamasına başlanmıştır.”diye konuştu.

PAZAR GÜNÜ UYGULAMA YOK

Ücretli otopark uygulaması ile ilgili olarak ilk etapta 22 personelin hizmet vereceğini dile getiren Cihan Pektaş, “Çerkezköy’de ücretli otopark uygulaması yapılacak caddeler ile kapalı oto park ve TIR parkında ilk etapta toplam 22 personel görev yapacak. İleride duruma göre personel sayısı arttırılacak. Yine ileride duruma göre ücretli otopark alanları genişletilebilecek.”dedi. Pektaş, TEK PARK’ın belirlediği ve uygulayacağı park ücretleriyle ilgili de açıklamada bulundu. Buna göre: 0-30 dakika arası 2.00 TL. 1 saat 4.00TL. 1-2 saat 5.00 TL. 2-4 saat 7, 4-8 saat 11. Gün boyu park ücreti 17.00 TL. Pektaş, “Uygulama her gün 09.00- 19.00 saatleri arası aralıksız ve sıkı şekilde yapılacak. Ayrıca pazar günleri park ücreti alınmayacak. Yani pazar günü uygulama yok.”diye sözlerini tamamladı.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10