Tepkiler yavaş yavaş azaldı!

Ana cadde ve yollarda başlatılan ücretli otopark uygulaması önceki gün başladı. İlk günü değerlendiren TEK Park Çerkezköy Sorumlu Müdürü Cihan Pektaş, uygulamanın ilk iki saati vatandaşların

Çerkezköy 25.06.2015 17:37:00 0
Tepkiler yavaş yavaş azaldı!

İLK İKİ SAAT BÜYÜK TEPKİ OLDU

Uygulamanın Çerkezköy sorumlusu Cihan Pektaş, ilginç tespitlerde bulundu. Pektaş, ücretli oto park uygulamasının başlamasıyla birlikte bir anda vatandaşların tepki gösterdiğini kaydederken, “Ücretli oto park uygulamasını başladığı Çarşamba günü 09.00 ile 11.00 saatleri arası özellikle araç sürücüleri büyük tepki gösterdi. Daha sonra bu tepkiler azaldı ve öğleden sonra ise tepki gösteren olmadı. Özellikle Atatürk Caddesi esnafı uygulamadan son derece memnun olduğunu ve vatandaşların rahatlıkla işyerlerine girebildiklerini söylüyorlar. Ambulanslar bile çok zor geçiyordu. Bu da bu caddede yoğun trafik nedeniyle yolun tıkanmasından meydana geliyordu. Ama ücretli uygulama daha ilk gün den itibaren trafik akışını da düzene koydu.”açıklamalarını yaptı.

PİLOT CADDE

Çerkezköy’de ücretli otopark uygulamasının öncelikle seçilen Atatürk Caddesi’nde başlatıldığını ve önümüzdeki günlerde cihazlar geldiğinde de Öztrak Caddesi, Uğur Mumcu Caddesi, Güven İş Caddesi ve Barbaros caddelerinde de uygulama başlayacağını belirtti. Bu güzergahlarda ikamet eden vatandaşların şikayetlerine de değinen Pektaş, “Ücretli otopark uygulaması yapılan caddelerde oturan vatandaşlarımızda bizler arabamızı nereye park edeceğiz? Bizden de ücret alınacak mı ? Ya da alınacaksa daha az ne kadar olacak? diye bilgi sahibi olmak istediklerini belirtiler. Bu konuda şunu söyleyebilirim. Bu caddelerde oturan vatandaşlar araçlarına daha az ücret ödemeleri konusu cihazlarımız geldiğinde olacak. Hepsinin plakaları cihazlara işlenecek. Ve onlarda 09.00-19.00 saatleri arası ücretli uygulama kapsamın da standart ücretini ödeyecek diğer saatlerde ücret ödemeyecekler. Dediğim gibi bu caddelerde oturanlar için cihaz geldikten sonra aboneleri yapılacak. Ancak şu an bizim bu konuda bir şey yapma yetkimiz yok.”diye konuştu.

ÜCRETİ ÇOK BULAN BAŞVURUDA BULUNABİLİR

Cihan Pektaş, vatandaşların ücretleri çok bulmaları nedeniyle gelen şikayetlerini  bir dilekçe ile belediyeye ulaştırabileceklerini belirterek, “Uygulamanın daha ilk günü ücretleri çok bulduklarını belirtenlerde oldu. Bu ücretlerin indirilmesini istediler. Bizim bu konuda yetkimiz yok. Ücretleri çok bulanlar dilekçe ile başvurabilir. Bu da vatandaşların yasal hakkıdır.”ifadelerini kullandı. Pektaş sözlerine görevlilere zorluk çıkarılmamasını isteyerek son verdi.

Çerkezköy Haber/Burak ALMACI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10