EATON'da mutlu son

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren EATON Polimer Kauçuk fabrikasında Petrol İş Sendikası üyesi işçilerin başlattığı grev 10 gün sürmedi. İşçiler dün sabah iş baş

Çerkezköy 26.06.2015 10:35:00 0
EATON

Amerikan firması EATON Polimer Kauçuk fabrikasında Petrol İş Sendikası üyesi işçilerin başlattığı grev 10 gün sürmedi. İşçiler dün sabah iş başı yaparken sendika yetkilileri işverenle anlaşma sağlandığını açıkladı

10 GÜN SÜRMEDİ

EATON Polimer Kauçuk Fabrikası’nda işveren ile sendika arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, işçilerin zam talebini kabul edilmemesi sonucu yaşanan anlaşmazlık, bin 870 Petrol-İş Sendikası üyesi işçiyi greve başlatmıştı. Eylemin 1’inci günü Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın’ın da katılımıyla greve başlayan işçiler, fabrika kapısı önünde kurdukları çadırda sırayla nöbet tutmaya başladı. Grevin 5’inci gününde işveren, sendika temsilcileri ile bir görüşme talebinde bulundu. Yapılan görüşmeler sonucunda grevin 9’uncu günü sonunda anlaşma sağlandı.

İŞÇİLER DÜN SABAH İŞ BAŞI YAPTI

İşçiler dün sabah servis araçlarıyla geldikleri fabrikada iş başı yaptı. Fabrika içinde Petrol-İş Sendikası yetkilileri tarafından yapılan açıklamayı dinleyen işçiler, daha sonra mesaiye başladı. Yapılan anlaşma ile ilgili olarak açıklama yapan Petrol-İş İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, “Yaklaşık 6 ay önce Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimiz başladı. İşverenin bazı teklifleri masaya geldi. 2 yıllık olan sözleşmeyi 3 yıla çıkarma, ilk 6 ay yüzde 0, ikinci 6 ay için enflasyon, 2’nci ve 3’üncü yıllar için de enflasyon zammı ile geçiştirmek istediler” dedi.

İŞTE ANLAŞILAN ZAM ORANI

17 Haziran’da greve çıktıklarını anımsatan Baranlı, 9 gün süren grevin ardından gelen anlaşma hakkında şunları söyledi: “Yapılan görüşmeler sonucu 3 yıllık talebini 2 yıla indirdik. 6 aylık zam tekliflerini yıl bazında ayarladık. Yapılan son sözleşme ile aldığımız zam 1’inci yıl seyyanen 330 lira, 2’nci yıl enflasyon artı 2 puan olarak gerçekleşti. Sosyal haklar konusunda da 1’inci yıl enflasyon, 2’nci yıl ise enflasyon artı 2 puan olarak gerçekleşti. 6 aylık farkları 1 ay içinde toplu şekilde alacağız. Yüzde 99’luk bir memnuniyet var.”dedi.

BU İŞ YERİNDE GREV VAR PANKARTI KALDIRILDI

Yapılan açıklamaların ardından işçiler grev süresi önünde fabrika önünde asılı bulunan “Bu iş yerinde grev var” yazılı pankartı söktü. Ayrıca fabrika önünde bulunan Petrol-İş bayrakları da toplandı. Açıklamada Petrol-İş İstanbul 1 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Yılmaz Akay, Petrol-İş İstanbul 1 Nolu Şube Başkan Yardımcısı ve Mali Sekreteri Abidin Kaya ve sendika üyesi işçiler yer aldı.

Çerkezköy Haber/Burak ALMACI

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10