İmamlara 'Ezan' uyarısı!

Cumartesi günü akşam iftar için bekleyen Çerkezköylüler, bir türlü ezan sesi duyamadı. Merkezi sistemde arıza yaşanması nedeniyle oruçlar ezansız açıldı. Müftü Yusuf Tuna, merkezi sisteme güv

Çerkezköy 28.06.2015 16:07:00 0
İmamlara

Çerkezköy’de cumartesi akşam iftar saatini bekleyen vatandaşlar ezan sesini duyamadı. Merkezi sistemin arıza yapması nedeniyle okunamayan akşam ezanı nedeniyle imamlar Müftülük tarafından uyarı aldı.

MERKEZİ SİSTEM AÇILMAMIŞ

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, ezanların okunmaması ile ilgili olarak Çerkezköy Haber Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, sorunun merkezi sistemden kaynaklandığını ancak cami imamlarının da sorumluluğu bulunduğunu belirtti. Tuna, “Cumartesi akşam ezanında bir sıkıntı oldu. Doğrudur. Merkezi sistem açılmamış. Ancak imamlar görevlerinin başında olmalılar. Zaten bazı camilerimizde görevinin başında olan imamlar merkezi sistem açılmayınca hemen ezanlarını okumuşlar. Bazı yerlerde görevlilerimiz merkezi sisteme güvenip camiye gitmediği için ezan okunamadı. Cami imamlarımızı ve din görevlilerimizi uyardık. Yarında (Bugün) uyaracağız. Her cami görevlisi görevinin başında olacak.”diye konuştu.

ORUÇLARA BİR ZARAR VERMEDİ

Ezan okunmamasının tutulan oruçlara bir zarar vermediğini söyleyen Müftü Yusuf Tuna, “İftardan önce ezan okunması gibi bir olay olmadığı için oruçlarda bir sıkıntı yok. Vakit girince ezan okunmasa dahi iftar edilir. Bunun oruca bir manisi yok. Ancak yinede vatandaş ezan sesi duymak istiyor. Ezan bekliyor. Görevlilerimiz merkezi sisteme güvenmeyecek görevlerinin başında olacaklar. Biz Ramazan’ın başında uyarmıştık. Son bir kez daha uyaracağız.”ifadelerini kullandı.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10