Büyükşehir meclisi mahkeme kararını tanımamıştır

Ana cadde ve yollarda alınacak otopark ücretleri ile ilgili olarak eskiden beri itirazda bulunan hatta mahkemeye dava açan MHP eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne itiraz dilekçesi yazdığÄ?

Çerkezköy 30.06.2015 16:10:00 0
Büyükşehir meclisi mahkeme kararını tanımamıştır

Çerkezköy siyasetinin duayen isimlerinden Mustafa Ordu, Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı karar gereği Çerkezköy de bazı caddelerde yol kenarına park eden araçlardan otopark parası tahsil edilmeye başlaması ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na itiraz dilekçesi yazdığını söyledi.

“PARA TAHSİL EDEMEZ”

Önceki akşam kendisine ait bürosunda basın açıklaması gerçekleştiren MHP Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu “26 Haziran tarihinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye meclisinin aldığı kararın tekrar değerlendirilmesi için dilekçe yazdım. Toplumun menfaati için biz bunun üzerine gidiyoruz. İnanıyoruz ki bu caddelerinden belediyeler para talep edemeyecek. 2012 yılında Çerkezköy Belediye Meclisi benzer bir kararla belirlenen caddelere park eden araçlardan otopark parası tahsil etme kararı almıştı. Bu karar tarafımdan Tekirdağ idare mahkemesinde yargıya taşınmış ve Tekirdağ İdare Mahkemesinin 2012/1158 esas,2013/1275 nolu kararıyla Çerkezköy Belediye Meclisinin kararında hukuka uyarlılık bulunmadığından dava konusu işlemin iptaline karar vermiştir.” dedi.

“ORTADA BİR YANLIŞ VARDIR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi aldığı kararla İdare mahkemesinin kararını tanımadığını ilan ettiğini kaydeden Ordu “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi aldığı kararla mahkeme kararını tanımadığını ilan etmiştir. Bunun sonucunda Çerkezköy de yol kenarına park eden araçlardan para toplamaya başlanmıştır. Bu uygulama, mevcut mahkeme kararına rağmen açıkça suç teşkil etmektedir. Büyükşehir Belediye Meclisi Tekirdağ idare mahkemesinin kararını bilinmediği için yol kenarına park eden araçlardan para toplanması kararı alındığını düşünerek, Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan ilgili kararın Tekirdağ idare mahkemesi kararını göz önüne alarak tekrar görüşülmesini talep ettim. Eğer kendileri Çerkezköy’de ki caddelerde hala para talep ederlerse, bize gelecek cevaba göre mahkemeye başvuracağız. Burada muhakkak ki inanıyoruz ki ya belediyenin parklardan aldığı parada yanlış var ya da mahkemenin vermiş olduğu kararda yanlış vardır.” diye konuştu.

“ALİ ERTEM KARARA UYMUŞTUR”

Çerkezköy’de caddelerin imar planının belli olduğunu kaydeden Ordu, “İlçe merkezinde otoyolu ve yaya kaldırım yolu ölçülerine göre bellidir. Biz tekrar belediye yetkililerine bu kararlarını görüşmelerini talep ediyoruz. Caddeye giren araçlara siyasi parti ayrımı yapmadan toplumun menfaati için bu konunun üzerinde duruyoruz. Benim elimde mahkeme kararı vardır. Dönemin Belediye Başkanı Ali Ertem o kadar masraf yapmasına rağmen mahkemenin kararına uyarak para talep etmemiştir. CHP’li Büyükşehir olarak bu kararı alırken mahkeme kararını göz önüne aldınız mı ?  CHP olarak hukukun üstünlüğünü savunuyordunuz. AK Parti zamanında yapıyor diye isyan ediyordunuz” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10