ÇTSO'dan renkli iftar yemeği

ÇTSO'nun her yıl düzenlediği geleneksel iftar programına bu yıl TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı. İftarın ardından gecede Hisarcıklıoğlu ve diğer davetliler Tekirdağ vergi

Çerkezköy 7.07.2015 17:01:00 0
ÇTSO

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından önceki akşam Yalı Restaurant'ta düzenlenen, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun onur konuğu olarak katıldığı iftar yemeğine bin 500 kişi katıldı.

 “HUZUR VE MUTLULUĞU İÇERSİNDEYİZ”

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna’nın iftar duasının ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva sahneye davet edildi. Programa katılarak kendilerini onurlandıran herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Kozuva “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine geldiğimizde ilkemiz ‘Sen-Ben yok biz varız’ şeklindeydi. Çok şükür, yönetimdeki değerli arkadaşlarım ve oda çalışanlarımızla birlikte, katılımcı ve şeffaf yönetim tarzımız ile, bütün üyelerimize iş dünyamızın kıymetli temsilcilerine, yasaların verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde yerinde ve zamanda, saygın ve kaliteli hizmet sunarak başarmanın huzur ve mutluluğu içersindeyiz” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmasının başında davetlilere tek tek teşekkür eden Kozuva “Bizlere bu imkânı sağlayan siz değerli üyelerimize, varlığıyla gücümüze güç katan TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, yasalar dâhilinde odamıza ve iş dünyamıza her türlü imkânı sağlayan Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İlçe Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza, iş dünyamızın değerli temsilcilerine, meclis başkanıma, yönetim kurulu ve meclis üyelerimize ve oda çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

“İNANCIM TAMDIR”

Seçimler sonrasında iş dünyasının haklı bir beklentisi olduğunu kaydeden Kozuva “Sayın Başkanımızın da vurguladığı gibi: Yeni bir hükümetin hızla kurulup, Türkiye'nin ekonomik meselelerine acilen tedbir alınması ortak arzu ve temennimizdir. Bölgemizde endişe veren sıcak gelişmeler göstermektedir ki, ülke insanı olarak birbirimizi daha bir kucaklamak, birbirimizin fikir ve düşüncelerine daha bir önem vermek durumundayız. Bu birlik ve beraberliği, karşılıklı güven ve itimadı, güç birliği oluşturmayı başarabilirsek, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunun kalmayacağına inancım tamdır” diye konuştu.

“KATKI SAĞLAMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Programda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Akay, “Çerkezköy Tekirdağ’ın en önemli sanayi kentlerinden birisidir. Ticaret erbapları, sanayici, esnafı ile kol kola daha fazla Çerkezköy’e katkı sağlanmasını, bu güçlü birliktelik ve beraberliğin önümüzdeki yıllarda Çerkezköy’ü daha katkı sağlamasını bu güçlü birliktelik ve beraberliğin önümüzdeki yıllarda Çerkezköy’e katkı sağlamasını temenni ediyorum. Sanayicilerin ve ticaret erbaplarının bu konuda hassasiyetlerini artırmalarını, Türkiye ekonomisine katkısını bu kadar önemli bir kent olmasının geri dönüşümünün olmasını talep ediyorum” dedi.

“KATKIDA BULUNMAKTADIRLAR”

Güzel bir organizasyona ev sahipliği yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye’mizin en önemli sanayi, üretim ve ihracat merkezlerinden birisi olan ilçemizde, başta eğitim alanında yaptığı katkılar olmak üzere, yine girişimciliğin desteklenmesi ve yürüttükleri birçok sosyal sorumluluk projesiyle ilçemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarının başında gelmektedir. Yine Kaymakamlığımızca yürütülen birçok proje ve faaliyette de her zaman bizlerin yanında yer alarak desteklerini vermekte ve bu çalışmalarımıza katkıda bulunmaktadırlar” diye konuştu.

“ZORUNLUK HALİNE GELMİŞTİR”

Eğitimle ilgili projelere değinen Kubilay, “Kaymakamlığımızın girişimleri sonucu tüm ortaöğretim kurumlarının bir arada toplanacağı bir eğitim kampüsü yapılması için Ambardere mevkiinde 133 dönümlük arazinin 31 Ocak 2016 tarihine kadar tahsisi yapılması sağlanmıştır. İlçemizde yaklaşık her yıl yüzde 10’ları bulan öğrenci sayısında ki artışın getirdiği başta ikili eğitim olmak üzere birçok olumsuzluğa son verecek ve liselerde eğitim kalitesinin artırılmasını sağlayacak birçok olumsuzluğa son verecek ve liselerde eğitim kalitesinin artırılmasını sağlayacak bu alana derslik kapasitesine göre 17 okuldan 39’a kadar okul yapılabilecektir. Öğrencilerimize daha kaliteli, daha güvenli ve daha iyi sosyal, sportif imkanlar sağlayacak olan Eğitim Kampüsü projesine bir an önce başlanılması bir zorunluluk haline gelmiştir” dedi.

TEBRİK ETTİ

Programı gerçekleştiren Çerkezköy TSO yönetimine teşekkür ederek konuşmasına başlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıkoğlu “Vergi rekortmenleri ile gurur duyuyorum. Ülkemize vergi ve döviz geliri sağlayarak ülkemizin gelişmesine katkı sağlıyorlar. Her zaman ben onlarla iftihar ettim, iftihar etmeye de devam edeceğim. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

“POZİTİF AYRIMCILIK OLMASI GEREKİYOR”

Vergi rekortmenleri ile vergi rekortmenliğine adayları ekonominin yıldızı şeklinde değerlendirmek istiyorum. FİFA tüm dünyada futbolun kurallarını değiştirerek yıldız oyunculara futbolu güzelleştirdiği için, futbol ekonomisini canlı tuttuğu için pozitif ayrımcılık istiyor. Biz de ülkemizin zenginleşmesine katkı sağlayan kardeşlerimizi hepimizin koruyup kollamamız gerekiyor. Onlara pozitif ayrımcılık yapmanız lazım. Onlar olmasa Türkiye’nin üst düzey rakamları farklı olur” açıklamasında bulundu.

“BEŞ YILDIZLI HİZMET VERİYOR”

Çerkezköy’ün Türkiye’nin vazgeçilmez ilçelerinin başında geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu “Başarılı çalışmaları nedeniyle Oda nezdinden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’yı ve üyelerini tebrik ediyorum. Çerkezköy sanayi kentidir. Buna yakışır Ticaret ve Sanayi Odası olması gerekir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamız da buna yakışır bir şekilde davranmaktadır. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda bugün Paris, Londra ve Berlin Ticaret ve Sanayi Odaları’ndaki kalitede 5 yıldızlı bir hizmet sunmaktadır. Süleyman kardeşim hizmet binasını yenileyerek Oda’nın kalitesini ve hizmet kapasitesini artırmıştır. Aynı zamanda Oda üyelerinin daha uygun fiyattan elektrik tüketimini sağlamak için kaynak oluşturmaktadır. Üyelerin TSE belgelerini daha uygun şartlarda almasını sağlamaktadır. Yine insanların hayırlısı insanlara hayırlı olandır anlayışı çerçevesinde bütün meslek üyelerine yönelik olarak eğitim vermektedir” dedi.

“ÇERKEZKÖY TÜRKİYE’NİN YILDIZIDIR”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmasında şunları kaydetti: “Çerkezköy ülke genelinde en önemli şehirlerin başında geliyor. Kurumlar vergisinde Türkiye’de son bir yılda artış yüzde 1 olurken, Tekirdağ’daki artış bir önceki yıla oranla yüzde 5 olmuştur. Gelir vergisi mükellef sayısı Türkiye genelinde yüzde 2 artarken Tekirdağ’ımızda yüzde 2 artmıştır. 2006’da Tekirdağ’ımızda Türkiye’nin en büyük bin şirketi içinde 6 şirket varken bu sayı şu anda yüzde 100 artmış yüzde 12’ye gelmiştir. Bunlar sadece merkezleri Tekirdağ olan şirketler için geçerlidir. Aynı zamanda Tekirdağ’da üretim yapan, Çerkezköy’de üretim yapan ancak şirket merkezi bir başka yerde olan bin firma içerisinde 34 şirketimiz var. En önemli şeylerden biri de Türkiye’de sanayinin payı yüzde 28 iken Tekirdağ-Çerkezköy’ün payı yüzde 39’dur. Tekirdağ’ın Çerkezköy’ün verimliliği Türkiye’nin verimliliğinin yüzde 30 üzerindedir. Türkiye’nin Gayri Safi Milli Hasılası’nı 800 milyar dolar diye düşünürsek yani bütün Türkiye Çerkezköy gibi üretebilse Türkiye’nin zenginliği yüzde 30 daha artacaktır. Türkiye’deki işsizlik yüzde 10 iken, Çerkezköy’de ise bu rakam yüzde 7’dir. Bunlar gösteriyor ki, Çerkezköy aslında Türkiye’nin yıldızlarından bir tanesidir.” 

“EN KÖKLÜ SANAYİ BÖLGELERİNDEN BİRİSİDİR”

“Türkiye bugün Yunanistan’ın durumuna düşmediyse Organize Sanayi Bölgeler sayesindedir” diyen Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: “Bugün Türkiye’de iftihar ettiğimiz Organize Sanayi Bölgelerinden birisi de Çerkezköy OSB’dir. Türkiye’nin en köklü sanayi bölgelerinden biridir. Hem kara, hem hava, hem deniz yollarına ulaşımı mümkündür. 300’e yakın firma 62 bin kişiye istihdam sağlamaktadır ki, Türkiye’nin göz bebeğidir. 63 milyar dolar da ihracat gerçekleştirmiştir. Çerkezköy bizim hepimizin göz bebeğidir” Hisarcıklıoğlu, ihracat yapan firma temsilcilerine yaşayabilecekleri her hangi bir olumsuzluğa karşı satışlarını sigortalatmaları yönünde de uyarılarda bulundu.

“HIZLI TREN ŞART”

Ticaret ve sanayi erbabının sıkıntılarının da olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Gerçekten sıkıntılarımız da var. 8 Nisan’da Başbakan ile gerçekleştirilen Ticaret ve Sanayi şurasında Başkan Süleyman kardeşim sıkıntıları tek tek sıraladı. Çerkezköy’e hızlı trenin gelmelidir. Hızlı tren olmazsa olmazımızdır. Artık ulaşım bu işin püf noktalarından bir tanesidir. En önemli sorunlarımızdan biri de enerjide yaşanan dalgalanma ve kesintilerdir” dedi.

BİR ALACAĞIM BİR VERECEĞİM

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın açıklamasında yapılması planlanan Eğitim Kampüsü konusuna da değinen Hisarcıklıoğlu “Ben Kayseriliyim. Bir alacağım bir vereceğim. Kaymakam bey bizden eğitim kampüsü’ne okul istiyor. Ben 1 okul değil, 2 okul sözü vereceğim. Ama benimde bir şartım var. Ben diyorum ki, şu Merkez Bankası’nın banknot matbaasını TOBB altına getirsinler, benden de size 2 tane okul. Ticarette güzel bir söz var. ‘Bu iş para işidir’ diye. Merkez Bankası bana banknot matbaasını versin. Söz ben de size 2 olmadı 3 okul vereceğim. Başka da eksiğiniz varsa onu da yapacağım” diyerek çelişkili bir cevap verdi.

“81 İLDE 81 OKULUN TEMELİNİ ATACAĞIZ”

Eğitime yapılan yardımlara en çok inanan insanlardan birisi olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren Hisarcıklıoğlu “Bütün yatırımlardan zarar edebilirsiniz ama tek zarar edilmeyecek yatırım ise eğitime yapılan yatırımdır. TOBB Yönetim Kurulu olarak aldığımız kararda 81 ilde 81 okul dedik. İnşallah bu yılın sonunda Tekirdağ başta olmak üzere okulların temellerini atacağız. TOBB olarak bir başka sözümüz daha var. Bu okulların yılsonuna kadar temelini atarsak önümüzdeki yıl Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının bulunduğu 162 yerde eğitim tesisleri yaparak eğitime katkımız sürecek. Bu kapsamda da Çerkezköy’de bu okulun veya bir başka okulun, ne talep edilirse bizden bunun da temelini atarız.” diye konuştu.

“BEKLENEN HER BİR GÜN TÜRKİYE İÇİN KAYIPTIR”

7 Haziran genel seçimlerine de değinen Hisarcıklıoğlu, “Ticaret ve sanayiciler olarak tek talebimiz ülkemizin zenginleştirilmesidir. Kişi başına düşen refah payını artırmak istiyoruz. Biz rakiplerimizi geçmek istiyoruz. Bunun için de ülkemizde tek istediğimiz huzur, güven ve istikrarın olmasıdır. Seçmenimiz 7 Haziran’da sandık başında kararını vermiştir.  Milletin iradesi sandığa yansıdı. Seçmen 4 siyasi partiyi meclise taşıyarak Türkiye’deki oy kullananların yüzde 96’sının temsilini sağlamış bulunmuştur. Bu kapsamda bizlerin de 78 milyon olarak 550 milletvekilimizden bir ricamız var. Bir an önce Türkiye’nin acil çözülmesi gereken hem içeride hem dışarıda, birçok meselesi var. Bunun için artık işi oyalamadan bir an önce koalisyonun sağlanıp hükümet faaliyete geçmelidir. Beklenen her bir gün Türkiye için kayıptır.” dedi.

“ZAMAN KAYBETMEK İSTEMİYORUZ”

Hisarcıklıkoğlu, ekonomiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Ülke olarak seçimlerden yorulduk. 2010 yılından bugüne kadar her yıl sandık başına gidiyoruz. Milletimiz her yıl sandığa gidiyor yüksek katılımla iradesini sandığa yansıtıyor. Bu seçimde de iradesini sandığa yansıttı. Günümüzde bir an önce dış politikada sıkıntıların aşılabilmesi, iç politikada kardeşlik hukukumuzun tekrar tesis edilebilmesi, ekonomide yapısal reformların bir an önce ortaya gelebilmesi için hızla reformist bir hükümete ihtiyacımız var. 2015 ile birlikte 2016’yı da gerçekten kaybetmek istemiyoruz. 2013 yılında Türkiye’nin Gayri Safi Milli Hasıla’sı (GSMH) 820 milyar dolardı, 2014 yılı sonu itibariyle yaklaşık beklenen 780 milyar dolar. Yani millet olarak kaybımız 40 milyar dolardır. Bunun için artık millet olarak kaybetmek istemiyoruz. Bizler artık koşmak istiyoruz. Hedefler içinde ülkemizi dünyanın en büyük ilk on ekonomisi içersine sokmak istiyoruz. Kişi başına düşen zenginliğimizi 10 bin dolardan 25 bin dolar seviyesine yükseltmek istiyoruz. Bunu da yapacağız. Bunun için hızla reformu sağlayacak bir koalisyon hükümetinin kurulmasını bekliyoruz.”

“MÜTÜŞEBBİS RUH İÇİNDE YAPTIK”

Türkiye’nin gelişmiş ülkeler gibi yönetilmesini ve bütün ekonomik kararların onlardaki gibi uygulanmasını istediklerini kaydeden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Devletimizin bunu sağlarsa bizde bu ülkeyi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına sokarız. Son 30 yıldır yaptıklarımız önümüzde. Rahmetli Turgut Özal önümüzü açtı. 3 milyar dolar ihracat yapan ülke 160 milyar dolar ihracat yapan ülke haline geldi. 30 yıl önce Çerkezköy sanayisinden bahsedemezdik. 30 yılda nereden nereye geldik? Bugün Türkiye Çin ile İtalya arasında en büyük sanayi ülkesi haline gelmiştir. Bunu müteşebbis ruh içinde yaptık” dedi.

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Anlamlı bir atmosferde yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili  Ayşe Doğan, “Ülkemiz ekonomisine katkısı bulunan ÇTSO üyelerine, ihracatçı arkadaşların ödül törenini gerçekleştireceğiz. İktidar partisi olarak sorumluluğun bilincinde olduğumuzu, hükümet olarak her zaman yanınızda olduğumuzu ifade edebiliriz. Başarılı günlere, ekonomik anlamda daha da katkı sağlayacağımız günlerde olacağımıza söz veriyorum.” diye konuştu.

“BİRLİKTE MÜCADELE ETTİK”

Programda son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında ilk olarak 7 Haziran’da gerçekleştirilen 25.Dönem Milletvekilliği genel seçim sonuçlarına değinen Öztrak “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte 2002 krizinin aşılmasında birlikte mücadele imkanı buldum. Dolayısıyla bu ülkenin krize girmesi halinde neler olabileceğini anlayan en iyi kişiler arasında olduğumuzu söyleyebilirim.” dedi.

“BAŞARI İLE ÇIKMIŞTIR”

Seçimlerin ardından bir ayın geçtiğini kaydeden Öztrak, “Yerli ve yabancı yatırımcılarımız bir an önce hükümetin kurulmasını bekliyorlar. Yatırım için istikrar şarttır. Yatırımlar 2011 yılının altına geriledi. 1990 yılında dünyanın en büyük 12’nci büyük sanayi ülkesiydik. 2013’te en büyük 15 ekonomi arasında bulunuyorduk. Ancak 2014 yılında ilk 15 arasında dahi bulunmuyoruz. 2011 yılından itibaren 10 bin dolarlık bir gelir çevresinde dolanıp duruyoruz. Yarıştığımız ülkeler ise hızla ilerliyor. Ülkemiz 7 Haziran’da önemli bir sınav verdi. Türk milleti bu sınavdan başarıyla çıktı. Bu ülkede otoriterleşmeye doğru gidiş durdu. Bu çok önemli bir başarıdır. Ancak bu başarının taçlandırılması için Türkiye’nin bir koalisyon hükümeti kurabilecek olgunlukta olduğu göstermesi gerekir. Ülke olarak artık kaybedecek zamanımız yoktur” diye konuştu.

“TEKİRDAĞ’A TAŞISINLAR”

İşadamı ve sanayicilere bir de çağrı yapan Öztrak “Çerkezköy ve Tekirdağ’da üretim yapmasına rağmen şirket merkezi İstanbul’da bulunan firma temsilcilerine buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Tekirdağ artık Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Şirket merkezi Tekirdağ dışında olan şirketlerimizin şirket merkezlerini Tekirdağ’a taşımalarını istiyorum. Bu şekilde Tekirdağ’da hizmetler de artacaktır ve Tekirdağ’ın gelişmesine de katkıda bulunacaktır” dedi.

“HEPSİNİ YAPACAK GÜÇTEDİR”

Hisarcıklıoğlu’nun “Merkez Bankası bana banknot matbaasını versin. Söz ben de size 2 olmadı 3 okul vereceğim” yönelik açıklamalarına cevap veren Öztrak, “Türkiye Odalar Borsalar Birliği Merkez Bankası’na ihtiyaç duymadan birçok hizmet yapacak güçtedir. TOBB’dan Tekirdağ’a bir okul aynı zamanda bir de yurt bekliyoruz. Ayrıca Çerkezköy yapılması planlanan eğitim kampüsüne de bir okul istiyoruz. Bunların tümünü TOBB rahatlıkla yapacak güçtedir.” ifadelerine yer verdi.

VERGİ REKORTMENLERİNE ÖDÜL VERİLDİ

Programda firma bazında Çerkezköy Vergi rekortmenleri YKK Metal ve Plastik Ürünleri San. Tic. Aş, Trelleborg Çerkezköy Otomotiv San. Tic. Aş. Vira Ticaret ve Kimya San. Ltd. Şti, Atılım İnşaat Tekstil ve Ticaret Anonim Şirketi, Schoot Orim Cam. Tic. Aş’ye, Saray Vergi Rekortmenleri Kesimler Petrol Ürünleri Pazarlama Ticaret ve Limited Şirketine, Altınsaray Mobilya ve Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine, MY Hazır Giyim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine, Çetinler  Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine, Serinler Tarım Ürünleri Nakliye İnşaat Hayvancılık Limited Şirketine, kişi bazında vergi rekortmenleri Mustafa Toptal’a, Hakan Çakıroğlu’na, Yunus Hamarat’a, Gürkan Mansur İğdeli’ye Murat Bakıral’a, Saray’dan Salih Kökenli’ye, Ergün Varan’a, Hüseyin Avni Ersoy’a, Gamze Şerife Ahıs’a, Hüseyin Üstün’e, İhracatçı rekortmen firmalar BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Çerkezköy Şubesine, Polimer Kauçuk Sanayi ve Pazarlama Anonim Şirketine, Hema Exim Ticaret Anonim Şirketi yetkililerine protokol üyeleri tarafından başarı şilti verildi.

KATILIM YOĞUN OLDU

ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ise programda günün anısına TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na gümüş işlemeli Çeşmi Bülbül hediye ederken, Hisarcıklıoğlu ise Kozuva’ya plaket takdim etti. Hisarcıklıoğlu bütün davetlilere Dede Korkut hikayeleri kitabı dağıttı. Programa AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, mülki ve idari amirler, Trakya’daki oda borsaların Yönetim Kurulu Başkanları ile Meclis Başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ÇTSO Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Geceye Tekirdağ’daki bir başka programı nedeniyle gecikmeli olarak Vali Enver Salihoğlu da katıldı.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10