MEZARLIK'TA MOZART ÇALINCA HERKES ŞAŞIRDI

İstasyon Mezarlığı'nda Kur'an-ı Kerim okunurken dışarı yayın yapılması için düzenlenen hoparlörlerden Mozart çalınca herkes şaşkına döndü!

Çerkezköy 7.07.2015 17:29:00 0
MEZARLIK

Çerkezköy İstasyon Mezarlığı’nda cenaze defni için gelen vatandaşlar dün ilginç bir olaya şahit oldu! Mezarlıkta bulunan hoparlörlerden Kur’an-ı Kerim okunduğu sırada bir anda müzik sesi duyan vatandaşlar, neye uğradıklarını şaşırdı. Olayın sebebi merkezi sistemde yaşanan aksaklık olarak düşünülürken, mezarlıkta Mozart çalması cenazeye katılanlarca şaşkınlıkla karşılandı.

CENAZE DEFNEDİLİYORDU

Dün İstasyon Mezarlığı’nda bir cenazenin defin işlemleri sırasında yaşanan hoparlörler azizliği cemaati şaşkına çevirdi. Cenaze defin edildikten sonra hoca efendinin Kur’an-ı Kerim okuduğu bir esnada bir anda mezarlık içerisinde Kur’an ve ezan yayını yapılmak üzere kurulan hoparlörlerden zil sesleri, çeşitli müzik tınıları ve Mozart’ın yükselmeye başlayınca herkes kulak kesildi. Bir süre sonra olayın nedeni ortaya çıktı.

LİSE İLE FREKANSLAR KARIŞIYOR

Herkesin merkezi sistemde yaşanan bir aksaklık nedeniyle hoparlörlerden müzik yayını yapıldığını düşünmesine rağmen, olayın aslının öyle olmadığı ortaya çıktı. İstasyon Mezarlığı’nın hemen karşısında bulunan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin okul zilinin frekans karışıklığı nedeniyle hoparlörlere yansıdığı öğrenildi. Her 40 dakikada bir lisede öğrenciler için çalan zil sesi ya da müzik yayını olarak verilen teneffüs anonsları İstasyon Mezarlığı’ndaki hoparlörlere yansıdığı belirtildi.

 

Çerkezköy Haber/Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10