Spor Akademisi istiyorlar

Karaağaç Gençlikspor Kulübü Başkanı Cihangir Yıldız, forma sponsoru olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva'ya teşekür ziyaretinde bulundu.

Çerkezköy 12.07.2015 15:59:00 0
Spor Akademisi istiyorlar

Tekirdağ 2. Amatör Lig ekiplerinden Karaağaç Gençlikspor yönetimi, çocukların ve bölge halkının huzuru için Spor Akademisi kurulmasını istediler.

 

ÖZEL FORMA HEDİYE ETTİLER

 

Karaağaç Gençlikspor’un ziyaretine spora olan katkılarıyla tanınan SMMM Nurten Pandir, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetin ve Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Abdulbaki Aladağ ile minik futbolcular da yer aldı. Karaağaç Gençlikspor Heyeti ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ve Oda Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Seçkin, İsmail Akın, Metin Taşdelen, Sinan Sifil ve Mesut Görgün tarafından karşılandı. Ziyarete Süleyman Kozuva ve yönetimine, kendileri için özel hazırlatılan Karaağaç Gençlikspor formaları hediye ettiler.

 

Hedeflerinin gençlere yönelik çalışmalar olduğnu belirten Karaağaç Gençlikspor Kulübü Başkanı Cihangir Yıldız, “Bölgemizde, özellikle de Karaağaç’ta yeterli sosyal alan yok. Biz, 2008 yılından beri gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup, onları sportif faaliyetlere yönlendirmek için çaba harcıyoruz.”dedi.

 

SPOR AKADEMİSİ PROJESİ

 

Karaağaç Gençlikspor Kulübü olarak bölgede bir Spor Akademisi yapılması için yoğun bir çalışma içine girdiklerini dile getiren Cihangir Yıldız, “Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Mustafa Çetin ve Nurten Pandir ile birlikte Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i ziyaret ettik. Bölgemize spor akademisi yapılması için kendisinden destek istedik. Rektörümüz, Kapaklı ya da Çerkezköy’de 110 dönümlük bir alan tahsis edilmesi halinde bölgeye çok kapsamlı bir Spor Akademisi Fakültesi yapılabileceğini söyledi.”dedi.

 

HERKESİN DESTEK VERMESİ GEREKİYOR

 

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ile görüşmeye değinen Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetin ise, “Gelecekte bölgemizde sosyal sorunlar yaşanmaması için büyük resme bakmalıyız. Biz bunun için Rektörümüzü ziyaret ettik. Kendisine Spor Akademisi talebimizi ilettik. Belediyemiz üniversitemize bir fakülte için 30 dönümlük alan tahsis etmişti. Rektörümüz ise Spor Akademisi için bu yerin yeterli olmadığını en az 110 dönümlük bir alana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Osman Şimşek ayrıca bu işin yalnızca Rektörlük bazında yapılabilecek bir iş olmadığına vurgu yapıp, milletvekilleri, yerel yönetimler, mülki amirler, STK’lar ve tüm bölge halkının da bu projeye destek vermesi gerektiğine işaret etti.”diye konuştu.

 

Kapaklı Belediyesi’nin üniversiteye tahsis ettiği 30 dönümlük alanın başka amaçlar için de kullanılabileceğini belirten Çetin, “İlçemizde hazineye ait çok daha geniş araziler var. Spor Akademisi için bu alanlar kullanılabilir. Yeter ki isteyelim.”dedi.

 

EVLATLARIMIZIN SPORA YÖNLENDİRİLMESİ GEREKİYOR

 

Ziyarete katılan SMMM Nurten Pandir ise “Farklı kültürlerden insanlar bu bölgede bir araya geliyor. Bu insanların bir arada uyum içinde yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli çalışmalar bir an evvel yapılmalıdır. Spor Akademisi projesi de bu amaçla ortaya çıkan bir projedir. Evlatlarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durması, ev önlerinde, araçlar arkasında risk altında oyun oynamaması, art niyetli insanlarla karşılaşmamaları için spora yönlendirilmeleri gerekiyor.”diye konuştu.

 

ŞAHSIMIZ ADINA YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

 

Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva ziyaretle ilgili son konuşmayı yaptı. Başkan Kozuva, “Öncelikle şunun altını çizmek istiyorum ki bizim Oda olarak herhangi bir spor kulübüne maddi destekte bulunmamız mümkün değil. Bütçemizde böyle bir pay ayrılmadı. Biz, yalnız Karaağaç Gençlikspor değil, diğer spor kulüplerimize de şahsımız adına yardım etmeye çalışıyoruz.” dedi.

 

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

 

 

Eğitime vurgu yapan Kozuva, “Eğitim olmadan hiçbir şeyin olamayacağının bilincindeyiz. Bu nedenledir ki göreve geldiğimizden beri en çok üstünde durduğumuz konu her zaman eğitim oldu. Bu nedenle bölgemize çok kapsamlı bir Spor Akademisi Fakültesi yapılması için biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10