Rögarlar beton kapakla örtüldü

Dün 'Rögarlara komik tedbir' başlığıyla verdiğimiz haberimizin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kıyı Sokak'a gitti. Bölgede incelemelerde bulunan Akay, Kıyı Sokakâ€?

Çerkezköy 23.07.2015 17:03:00 0
Rögarlar beton kapakla örtüldü

Çerkezköy Haber’in dün manşetten duyurduğu Fatih Mahallesi Kıyı Sokak’taki üstü yarı açık, yarı kapalı rögarlarla ilgili olarak tedbirler artırıldı. Rögar kapakları tahtalar yerine beton kapakla örtülürken Belediye’ye ait işaret levhaları koyuldu. Sabah erken saatlerinde belediye görevlileri bu önlemleri alırken, öğleden sonra Belediye Başkanı Vahap Akay, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Başkan Akay, Kıyı Sokağın en kısa sürede beton yol yapılacağını söyledi.

SABAH ERKENDEN RÖGARLAR ÖRTÜLDÜ

Dün ‘Rögarlara komik tedbir’ başlığıyla verdiğimiz haberimizin ardından Çerkezköy Belediyesi hemen harekete geçti. Sabah erken saatlerinde Belediye görevlileri Fatih Mahallesi Kıyı Sokak’a giderek burada yapılan altyapı çalışmaları nedeniyle açılan rögarlarla ilgili tedbirleri artırdı. Daha önce tahta, kontrplak gibi basit malzemelerle örtülüp çevrede de hiçbir uyarıcı bulunmayan rögarlar, bu kez beton taşlarla örtüldü. Beton kapaklar rögarlara yerleştiren Belediye görevlileri daha sonra kenarlarına da işaret levhaları yerleştirdi. Mahalleli Belediye’nin bu tedbirlerinden sonra biraz nefes aldı. Gazetemize konuşan semt sakinleri özellikle çocukların üstü açık rögarlara düşmesinden korktuklarını dile getirmişlerdi.

BETON YOL YAPILACAK

Belediye’nin aldığı bu tedbirin ardından bölgeye öğleden sonrada Başkan Vahap Akay gitti. Sokağın beton yol yapılarak mahalle sakinlerinin çamurdan kurtarılacağını belirten Başkan Vahap Akay, “Şu anda Fatih Mahallesi’nin bir bölümü ile 75. Yıl Orta Okulu çevresindeki yollarda hızlı bir şekilde asfaltlama çalışması sürdürüyoruz. Yine Fırıncı Sokak’ta asfaltlama çalışması var. Bu çalışmalar tamamlandığında altyapı çalışmalarını tamamladığımız Kıyı Sokağı da beton yol yapacağız.”

BİRAZ SABIR BEKLİYORUZ

Başkan Akay belediye olarak gerek asfalt çalışmaları gerek diğer çalışmaların bir program dahilinde yaptıklarını belirterek, “Şu anda sürdürdüğümüz asfaltlama çalışmaları ve diğer çalışmalar önceden belirlenen ve planlanan bir program dahilinde sürdürülüyor. Bir taraf yarım bırakılarak diğer bir tarafa çekmek mümkün değil. Bu nedenle program da yer alan  yollarda  sırasıyla çalışmalar yapılıyor. Bu bölgedeki asfalt çalışmaları tamamlandığında da öncelikle Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallemizdeki Kıyı Sokağı beton yol yapacağız. Bu nedenle buradaki mahalle sakinlerimizden bize biraz sabır göstermesini istiyoruz.”diye konuştu.

“Biz iş yapılmış olsun diye iş yapmıyoruz.” diyen Akay, şöyle devam etti: “Biz her şeyden önce ortaya düzgün bir iş çıkartmak istiyoruz.  Bu sokak yıllarca ihmal edilmiş bir sokak bu nedenle mahalle sakinlerimizin az biraz sabır göstermesi gerekiyor. Yapıldığında da mahalle sakinleri memnun olacak"dedi. Bu arada bölgede incelemelerde bulunan Başkan Akay, Kıyı Sokak üzerinde bulunan Merkez Fatih Camii Derneği’nin Turap Karakoç ile de karşılaştı. Dernek Başkanı Karakoç ile görüşen Başkan Akay, daha sonra Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ten de çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çerkezköy Haber/Cem BÜLBÜL

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10