Öğe'ye CHP'den cevap geldi

Önceki gün basın toplantısı düzenleyerek TESKİ'yi acemice uygulamalar yapmakla suçlayan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe'ye ilk tepki Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Ä?

Çerkezköy 27.07.2015 17:33:00 0
Öğe

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Dün saat 14.00’de İlçe Teşkilatında düzenlenen basın toplantısında konuşma gerçekleştiren CHP İlçe Teşkilatı Sekreteri Hüseyin Ülger son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek hayatını kaybeden asker ve polislere başsağlığı diledi. Ülger “ İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde geride kalan 13 yıllık AKP iktidarının uyguladığı yanlış politikalar ülkemizi Ortadoğu bataklığına sokmuştur. Analar ağlamasın, komşularla sıfır sorun adı altında uygulanan yanlış politikalar sonucunda Suruç’ta 32 evladımızın barbarca katledilmesi ile başlayan ve her gün başka bir yerden vatan evlatlarının şehit haberleri yüreklerimizi yakmaktadır. Bu terör olaylarında hayatını kaybeden asker,polis ve sivil vatandaşlarımızın hepsine Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyoruz.Böyle bir gündem içerisinde ülkesini seven herkesi daha duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

“BÜTÜN SENARYOLARI DÜŞÜNÜYORUZ”

Koalisyon görüşmelerinin aralıksız bir şekilde sürdüğünü kaydeden Ülger “  Biz de CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi olarak bütün senaryoları düşünüyoruz. Koalisyon görüşmeleri sonuç vermez erken seçime gidilir ise biz CHP Çerkezköy ilçe yönetimi,kadın kolları,gençlik kolları ve örgütümüzün tüm birimleriyle beraber yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” diyerek erken seçime hazır olduklarını kaydetti.

“KAMUOYUNU YANILTMIŞTIR”

Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin TESKİ ile yaptığı açıklamaların kulaktan duyma olduğunu kaydeden Ülger “ 25 Temmuz tarihli gazetelerde Abdullah Öğe’nin yaptığı açıklamalar yer almıştır.

Yaptığımız araştırmalarda eksik bilgi ve kamu oyunu yanıltamaya yönelik bir açıklama olduğu görülmüştür.  14 Mayıs 2015 tarih ve 2015/22 sayılı olan TESKİ genel Kurulunda kabul edilen değişiklikler ile birlikte,”Tarifeler  Yönetmenliği ve 2015 Yılı mali bütçesi su ve atık ücrete tabi işler tarifesinde” belirtilen altyapı,su ve kanalizasyon katılım bedelleri tüm TESKİ Şube Müdürlükleri tarafından 1 Temmuz tarihinden  itibaren uygulamaya konuldu. Abone İşleri Daire Başkanlığının 9 Temmuz tarih ve 687 sayılı alt yapı katılım bedeli başlıklı “ Yapı ruhsatı alınırken TESKİ tarafından alınması gereken kanal katılım paylarının hesaplanmasında,2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 89. Maddesi A bendi gereği,harcamalarda katılım payları bina ve arsalarda vergi değerinin yüzde 2’sini geçemez” denilmektedir.Bu tarihten itibaren TEKSİ şube müdürlüğüne 9 adet başvuru yapılmış ve sonuçlandırılmıştır.Başvuruların tamamında kanal katılım ücretleri arsa cephesine göre matbu evrak düzenlenerek hesaplanma yapılmış ayrıca müracaatı yapılan bu başvuruların bina ve arsa vergi değeri de hesaplanarak yüzde 2 değeri bulunup ilgili 1464 sayılı belediye gelirleri Kanunun 89. Maddesi A bendi gereği kanal katılım payı uygun olan hesap bedeli müracaat sahibinden alınmıştır” dedi.

YALAN YANLIŞ KULAKTAN DUYMA BİLGİLER KENDİSİNİ VE PARTİSİNİ KAMU OYUNDA KÜÇÜK DÜŞÜRMEKTEDİR

Abdullah Öğe’nin hiçbir araştırma yapmadan böyle bir ithamda bulunması bir siyasetçinin yapabileceği bir açıklama olamayacağını kaydeden Ülger “ AKP İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye böyle bir açıklama yapması için eline bir kağıt tutuşturulduğunda ilk önce okumasını, araştırmasını ve bilgi sahibi olduktan sonra bir açıklama yapmasını öneriyoruz. Bu tip yalan yanlış kulaktan duyma bilgiler ile yapılan açıklamalar kendisini ve partisini kamuoyu önünde küçük düşürmektedir. Ayrıca siyaset kurumunun da saygınlığını zedelemektedir. Büyükşehir Belediyesi’nden ve TESKİ’den biz nasıl bu bilgileri aldıysak, vatandaşlarımız gibi kendileri de istedikleri her türlü bilgiyi ve belgeyi alabilirler.Çerkezköy’e katkı sağlamak adına yapılan her eleştiriye açık olduğumuzu defalarca bildirdik. Unutulmalıdır ki makamlar gelip geçicidir. Biz siyaseti Çerkezköy’e ve Tekirdağ’a hizmet için siyaset yapıyoruz. Tek derdimiz ve sevdamız da Çerkezköy’dür” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10