Minik Kalpler Kapaklı'da atacak

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ü makamında ziyaret eden Minik Kalpler Derneği yönetimi, Karaağaç Mahallesi'nde Yurtkur'un yanında bulunan ve eskiden çocuk esirgeme yurdu olarak kullanılan al

Kapaklı 28.07.2015 18:55:00 0
Minik Kalpler Kapaklı

MODERN BİR REHABİLİTASYON MERKEZİ KOMPLEKSİ YAPILACAK

Minik Kalpler Derneği (Mika-Der) Başkanı Nesrin Ercan, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dün saat 14.30’da Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret etti. Mika-Der olarak ülkenin birçok noktasında benzer projelere imza attıklarını ifade eden Nesrin Ercan, Karaağaç’ta bulunan ve yıllardır atıl durumda bekletilen çocuk esirgeme yurdunu yıkıp yerine modern bir Rehabilitasyon Merkezi kompleksi yapacağız. Çalışmalar kapsamında bütün maliyetler derneğimiz tarafından karşılanacaktır” dedi.

YIKIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Çocuk esirgeme yurdu alanında bulunan harabe haldeki yapıların yıkım çalışmalarının başladığına dikkat çeken Nesrin Ercan, “Yaklaşık 12 dönümlük bu arazide toplam 40 çocuğumuzun kalabileceği 4 adet yaşam merkezi yapacağız. Ayrıca 3 katlı ve tam teşekküllü bir idari bina inşa edeceğiz. Rehabilitasyon Merkezi kompleksimizde tüm bunların yanı sıra kapalı spor salonumuz, oyun alanlarımız, hobi sahalarımız ve ufak bir hayvanat bahçemiz de olacak” diye konuştu.

İLK 3 DERNEK ARASINDAYIZ

Yapılacak olan Rehabilitasyon Merkezi’nde 13-18 yaş arası kimsesiz erkek çocukların kalacağını sözlerine ekleyen Nesrin Ercan, “Mika-Der, hayırseverlerden gelen bağışların yüzde 110’unu bu tür çalışmalara harcıyor. Yüzde 110 dedim çünkü, biz derneğimizin tüm masraflarını üyelerimizin aidatlarından karşılıyoruz. Hatta derneğimizin çalışanlarının maaşlarını da bu aidatlardan ödüyoruz. Dernek olarak yaptığımız gezi ve konaklamalarda tüm masrafları cebimizden karşılıyoruz. Mika-Der, ülkemizdeki yaklaşık 150 bin dernek arasında en aktif çalışan ilk 3 dernekten biri olarak gösterilmektedir” dedi.

MİKA-DER ÜYELERİNE VE BAĞIŞÇILARINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de “Bilindiği üzere ülkemizde suç işlemeye meyilli çocuklar, kimsesiz çocuklardır. Dolayısıyla onların eğitimi ve topluma kazandırılması çok önemlidir. Bu anlamda tarafınızdan yapılacak olan Rehabilitasyon Merkezi’nin gerek ilçemiz gerekse bölgemiz adına çok önemli bir yatırım olduğuna inanıyor, çalışmalarınızdan dolayı sizin aracılığınızla tüm Mika-Der üyelerine ve bağışçılarına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber /Burak ALMACI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10