Muhtar Özhan'a fatura şoku

Kapaklı'ya bağlı Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Çetin Özhan, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ)'den gelen faturayla adeta şok oldu. Bu zamana kadar gelen bütün faturalarını düzenl

Kapaklı 28.07.2015 19:02:00 0
Muhtar Özhan

NEYE UĞRADIĞIMI ŞAŞIRDIM

Yaklaşık 19 yıldır bölgede ikamet ettiğini ifade eden Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Çetin Özhan, “Yıllardır Kazım Karabekir Mahallesi Taş Sokak No: 7’deki evimde ikamet ediyorum. Son 8 yıldır aynı abonelik üzerinden suyumu kullanıyorum. Bu zamana kadar tek bir faturayı bile bırakın ödememeyi gününü dahi geçirdiğim olmadı. Fakat geçtiğimiz gün TESKİ tarafında evime bırakılan faturada su borcumun 8 bin 127,12 TL olduğunu görünce neye uğradığımı şaşırdım” dedi.

ŞAKA SANDI

8 bin 127,12 TL’lik tutarın faturanın alt kısmına elle yazıldığını gören Muhtar Çetin Özhan, bunun bir şaka olduğunu düşünerek, durumun aslını öğrenmek için TESKİ Kapaklı Şubesi’nin yolunu tuttu. Burada yetkililerle konuşan Çetin Özhan, durumun bir şaka olmadığını, 8 bin 127,12 TL’lik faturanın gerçek olduğunu öğrendi.

BİR GÜN BİLE GECİKTİRMEDİM

TESKİ Kapaklı Şubesi yetkililerine, şimdiye kadarki bütün faturalarını zamanında ödediğini ve makbuzların elinde olduğunu söyleyen Özhan, yetkililerden kayıtlara bakmalarını ve ödeme planının çıkarılmasını talep etti. Bunun üzerine Özhan’ın ödeme planını çıkaran yetkililer, “Faturalarınızı zamanında ödemişsiniz. Fakat bizim kayıtlarımızda sizden bin 500 ton su alacağımız görülüyor. 8 bin 127,12 TL’lik borcunuzu 1 ay içinde öderseniz faiz uygulanmayacaktır. Ayrıca borcunuzu 6 taksit halinde de ödeyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

HAKKIMI KANUNİ YOLLARDAN ARAYACAĞIM

TESKİ Kapaklı Şubesi yetkililerinin açıklamaları karşısında sinirlenen Çetin Özhan, “Kesinlikle böyle bir durumu kabul etmem mümkün değil. TESKİ Kapaklı’da hizmete geçeli bir seneden fazla oldu. Eğer bin 500 ton su borcum varsa, neden şimdiye kadar bu borç bana tebliğ edilmedi ya da faturalarıma yansımadı. Kesinlikle bu borcu kabul etmiyorum” dedi. Özhan, konuyla ilgili TESKİ hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak hakkını kanuni yollardan arayacağını belirterek yapılan yanlışın en kısa sürede düzeltilmesini istediğini söyledi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10