Türk Metal işçileri eylemde

Türk Metal Sendikası üyesi işçiler ikinci kez Putzmeister Fabrikası'ndan sendikalı oldukları gerekçesi ile işten çıkarılan 8 işçi için eylem yaptı. Yaklaşık 150 işçi, sendika üyesi o

Çerkezköy 18.08.2015 18:26:00 0
Türk Metal işçileri eylemde

ÜÇ AYDIR TEŞKİLATLANMAYA ÇALIŞIYORUZ

Türk Metal Sendikası olarak yaklaşık 3 aydır Putzmeister Fabrikası’nda teşkilatlanmaya çalıştıklarını belirten TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Bir grup işçi arkadaşımız bize gelip sendikaya üye olmak istediklerini, iş yerinde sendikal faaliyet başlatmak istediklerini bildirdiler. Biz de onlara gerekli bilgilendirmeleri yaparak, Türk Metal Sendikamıza üye olmalarını sağladık. Belirli bir çoğunluğa ulaştığımızda bu örgütlenme faaliyetinden haberdar olan işveren, çalışanlara gözdağı vermek amacıyla 11 üyemizin iş akdini feshetti. Diğer arkadaşlarımız işten çıkarılma tehdidi ile karşı karşıya. Üyelerimiz sendikadan istifaya zorlanıyor.” dedi.

SUÇ DUYURUSU

İşverenin sendika üyesi işçilere baskı uyguladığını söyleyen Koçak, “Tehdit ile üyelerimizin e- devlet şifrelerini alarak iş yerlerindeki bilgisayarlar aracılığıyla üyelerimizi istifa ettiren, iş yerinde sendikal örgütlenmeyi sekteye uğratmaya çalışan işveren, yasa dışı eylemlerde bulunmaktadır. Biz de kendileri hakkında şimdiye kadar pek çok suç duyurusunda bulunduk. Söz konusu yasa dışı uygulamalar sendikalı olma ve sendikal örgütlenme hakkına açıkça aykırıdır. Üyelerimiz ve sendikamız açısından da çeşitli hak kayıpları ortaya çıkmaktadır” diye konuştu. Koçak teşkilatlanma haklarının engellenmeye çalışıldığını kaydetti.

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10