İşkur'dan Kaymakam Kubilay'a tanışma ziyareti

Geçtiğimiz günlerde göreve yeni başlayan Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Yüksel Uçar, İŞKUR İl Şube Müdürü Ercan Sözen ile beraber Çerkezköy Kaymakamı Me

Çerkezköy 18.08.2015 18:28:00 0
İşkur

İŞKUR’A BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

İŞKUR İl Müdürü Yüksel Uçar’ı misafir eden Kaymakam Metin Kubilay, “Çerkezköy, Türkiye’mizin en önemli sanayi, üretim ve istihdam merkezlerinden bir tanesidir. İlçemizde çok yoğun iş gücü sirkülasyonu mevcut. Çerkezköy’ de İŞKUR Hizmet Merkezimiz mevcuttur. Fabrikaların ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması bakımından İŞKUR’a büyük görevler düşmektedir. İhtiyaç duyulan iş gücünün sağlanması için Fabrikalar ve İŞKUR’un Kaymakamlığımız koordinesinde yapılan çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu anlamda İŞKUR çalışmalarını her zaman desteklediğimizi de belirtmek istiyorum” dedi.

238 BİN SİGORTALI MEVCUT

İŞKUR İl Müdürü Yüksel Uçar ise ziyaret sırasında, “Hızlı nüfus artışı olan Tekirdağ’da özel sektörde çalışan 238 bin sigortalı mevcut. Çerkezköy’de 70 bin civarı istihdam var. Bu ciddi bir rakam. İlimiz işsizlik bakımdan Ülke ortalamasının altında ve istihdam olarak ilk 10 ilin içerisindeyiz. Üretim arttıkça istihdam artar ve istihdam arttıkça işsizlik azalır. İŞKUR olarak bizlere büyük görevler düşmektedir. İşbaşı eğitim programları ile girişimcilik kursları ile nitelikli eleman karşılamaya devam ediyoruz. İşbaşı eğitim kurslarımıza devam eden vatandaşlarımıza belli bir ücret ödenerek bir gelir de sağlanmış oluyor.” dedi.

Kaymakamlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette Kaymakam Metin Kubilay, ziyaretlerinden dolayı İŞKUR İl Müdürü Yüksel Uçar’ a teşekkür ederek, yeni görevlerinde başarılar diledi.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10